Close sidebar
Close sidebar

Un alpinist a supraviețuit unei căderi de 600 de metri cu răni minore: ”Este excepțional de norocos că este în viață"

Un alpinist din Noua Zeelandă a supraviețuit "miraculos" unei căderi de 600 de metri, cu răni minore. Bărbatul a aterizat într-un morman de zăpadă, ceea ce i-a atenuat căderea.

Stefania Pavel,

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un alpinist din Noua Zeelandă a supraviețuit după ce a căzut de pe versantul unui munte. Poliția a declarat că bărbatul a căzut de pe Muntele Taranaki, pe Insula de Nord, și a fost salvat de vremea de primăvară care a înmuiat gheața și a făcut ca el să aterizeze în zăpadă.

Alpinistul a căzut de la peste 600 m înălțime

De asemenea, aceștia au declarat că alpinistul este "excepțional de norocos că este în viață". Distanța de la care a căzut este egală cu cea a Turnului Regal Makkah Clock din Arabia Saudită, una dintre cele mai înalte clădiri din lume. De asemenea, are o înălțime de aproape două ori mai mare decât Shard din Londra, care se întinde la 309 m în cer.

Citește și: Povestea lui Yuichiro Miura, alpinistul japonez care la 90 de ani a urcat în scaun cu rotile în vârful Muntelui Fuji



Alpinistul făcea parte dintr-un grup care escalada Muntele Taranaki când a căzut de pe vârf, sâmbătă, 9 septembrie.

"După ce și-a văzut colegul alunecând și dispărând practic dintr-o dată, un alt membru al grupului a coborât pentru a încerca să îl localizeze", a precizat poliția.


De asemenea, un membru al Taranaki Alpine Rescue se afla la cățărat în acea zi și a ajutat la localizarea bărbatului căzut. Muntele Taranaki are reputația de a fi unul dintre cei mai periculoși munți din Noua Zeelandă, potrivit Consiliului pentru siguranța în munți din această țară.

Alți doi alpiniști au căzut în gol de pe muntele Taranaki  

În 2021, doi alpiniști au căzut în gol din același loc din care s-a prăbușit alpinistul din weekend.

Taranaki este un vulcan inactiv care se află într-o zonă izolată pe coasta de vest a Insulei de Nord a Noii Zeelande.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: O norvegiancă și partenerul ei de alpinism din Nepal au doborât recordul de escaladare a celor mai înalte 14 vârfuri din lume: ”Doar cu dăruire și rezistență pot fi atinse înălțimi extraordinare”

Consiliul pentru siguranța în munți a declarat: "Nu este o problemă: "Izolarea sa față de alți munți, apropierea de coastă și poziția sa geografică fac posibile unele dintre cele mai schimbătoare și mai nefavorabile condiții meteorologice din Noua Zeelandă. Vremea, combinată cu terenul complex și accidentat, creează un mediu extrem de periculos. O singură greșeală poate fi dezastruoasă".

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În 2021, doi alpiniști au căzut în gol din același loc din care s-a prăbușit alpinistul din weekend.

[Sursa foto: PixaBay]


Deși, fără îndoială, astfel de cazuri sunt rare, alți oameni au supraviețuit relativ nevătămați unor căderi mari, deși poate nu la fel de abrupte ca cea pe care a alunecat alpinistul din Noua Zeelandă. Adam Potter s-a prăbușit de la 300 de metri pe Sgurr Choinnich Mor, în Scoția. În timpul căderii din 2011, el a alunecat peste trei stânci. Deși lovit, domnul Potter a reușit să se ridice în picioare după ce s-a oprit din alunecare.

Un alt alpinist a supraviețuit unei căderi de 400 de metri în Canada, când a plonjat pe versantul Muntelui Lefroy. Muntele din vestul țării măsoară 3.423 m.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI