Close sidebar
Close sidebar

Un alt eveniment important din viața Simonei Halep. Tenismena schimbă prefixul

Luni, 27 septembrie 2021, jucătoarea noastră de tenis, Simona Halep, împlinește frumoasa vârstă de 30 de ani. În ultimele luni, aceasta a avut parte de mai multe accidentări, s-a căsătorit cu Toni Iuruc și s-a despărțit de antrenorul Darren Cahill.

Andreea Bolocan,

Zi mare pentru Simona Halep

[Sursa foto: Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Campioana noastră, Simona Halep, serbează luni, 27 septembrie 2021 cea de-a 30-a aniversare a sa. Aceasta s-a născut în anul 1991, în Constanța și este zodia Balanță.

În ultimul an, Halep a lipsit foarte mult de pe terenul de tenis

Simona Halep nu a prea fost prezentă pe terenul de tenis în ultimul an din cauza accidentării la gambă suferită la Roma. Însă, ea s-a căsătorit cu Toni Iuruc, la Constanţa, după o relaţie de aproape doi ani şi apoi a anunţat că a încetat, a doua oară, colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. De asemenea, accidentarea i-a făcut probleme şi în clasamentul WTA, unde sportiva a ajuns pe locul 14.

Citeste si: Emma Răducanu a renunțat la antrenorul Andrew Richardson: ”Am nevoie cu adevărat de cineva care a avut experienţa WTA Tour la acel nivel înalt”

Simona Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.

În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.

Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele. Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare, pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Ca profesionistă, Simona Halep a câştigat în total 22 turnee, inclusiv două de grand slam, la Roland Garros, în 2018, şi Wimbledon, în 2019.

Citeste si: Moment istoric. Ducesa de Cambridge, meci de tenis cu Emma Răducanu

Cariera Simonei Halep

[Sursa foto: Instagram]

Cariera Simonei Halep, în cifre

Titluri la dublu: 1, Shenzhen- 2018, în echipă cu Irina Begu;

Finală (dublu): 1, Montreal- în 2016, în echipă cu Monica Niculescu;

Meciuri câştigate- meciuri pierdute: 531-224;

Premii totale: 37,842,748 milioane de dolari;

Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 1 (64 de săptămâni).

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI