Close sidebar
Close sidebar

Un alt scandal e pe cale sa izbucneasca in controversata poveste a legii vaccinarii. Ministrul Sanatatii anunta ca are de gand sa interzica accesul in scoli copiilor care nu sunt imunizati.

In tot acest timp, criza de seruri se adanceste, in loc sa ia sfarsit!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Florian Bodog, ministrul Sanatatii: "Copiii care nu sunt vaccinati sa nu mai aiba acces in scoli platite de stat"

Sorin Grindeanu, premierul Romaniei: "Poate ca cei 25, 26 de copii care au murit in ultimul an ne face sa ne trezim la realitate si ii face si pe altii sa se trezeasca la realitate. Este tragic"

MASURI EXTREME!

Florian Bodog, ministrul Sanatatii: "Este deja in Franta aplicata. In Italia s-a luat aceasta decizie tocmai din cauza epidemiei de rujeola. Copiii care nu sunt vaccinati sa nu mai aiba acces in scoli platite de stat... si asta e oarecum in linie cu legea pe care o propunem noi"

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

E masura extrema gandita peste noapte de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, prin care ar vrea sa-i pedepseasca pe parintii care refuza sa isi vaccineze copiii. Ceva mai precaut in declaratii, premierul Sorin Grindeanu, ii da, imediat, replica.

Sorin Grindeanu: "Inainte de a lua astfel de decizii de acest tip, prin care sa obligi, sa excluzi, noi ca stat trebuie sa facem altceva, sa fim in stare sa asiguram stocul"

300 de mii de doze cu vaccin, care se pare ca zaceau ratacite intr-un depozit in vreme ce criza se adancea in Romania, au fost trimise catre medicii de familie. Insa, dam peste o alta piedica! Soarta copiilor de la sate e in mainile medicilor de familie... care nu exista! Deci, nu are cine sa ii vaccineze. Nici ministrul si nici premierul nu pot preciza cum vor gestiona aceasta criza.
Se ia in calcul imunizarea copiilor in scoli, ca pe vremuri.  

Florian Bodog: "Eu asa am facut. Si eu cand eram copil am fost vaccinat la scoala. Se ia in calcul acest lucru, insa subiectul este sensibil, pentru ca toata gestionarea starii de sanatate a copilului o face medicul de familie"

Daca dozele de vaccin impotriva rujeolei au fost cumva procurate, nu inseamna ca s-a sfarsit criza.

Ba dimpotriva. Vaccinul hexavalent, care ii protejeaza pe cei mici de 6 boli, e de negasit in farmacii.

In aceste conditii, parintii sunt nevoiti sa il cumpere din strainatate, la preturi extrem de mari. Sau... sa astepte.

De parca n-ar fi de ajuns scandalul, in Italia, procurorii anunta ca au deschis o ancheta, dupa ce o asociatie le-a prezentat teste de laborator facute pe 40 de vaccinuri hexavalente. In jumatate dintre ele s-au gasit particule de aliaje metalice, incompatibile cu corpul uman si care nici nu se descompun.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI