Potrivit șefului Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, racheta care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un avion de vânătoare. Oficialul a îndemnat bucovinenii să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

Este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Citeste si: Serviciile secrete din Ucraina: Vladimir Putin nu ia în calcul stoparea războiului. Are planuri de restaurare a Imperiului rus

Zona în care a fost interceptată racheta este la aproximativ 60 de km de granița cu România. Probabil, ținta era în regiunea Transcarpatia, unde la începutul lunii mai a fost lovită o stație electrică de mare putere a căilor ferate.

Războiul cu Rusia s-ar putea prelungi cel puţin până la sfârşitul anului

Serviciile de informaţii ucrainene estimează că războiul cu Rusia s-ar putea prelungi cel puţin până la sfârşitul anului, întrucât preşedintele rus Vladimir Putin nu este dispus să renunţe la planurile sale de cucerire şi acceptă o confruntare prelungită cu Ucraina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Lukașenko spune că a „învățat multe” din „operațiunea specială” a lui Putin și anunță "un nou front" în sudul țării

„Putin nu renunţă la planurile sale, acest război se va prelungi”, a declarat vineri în faţa presei Vadim Skibiţki, responsabil al serviciului ucrainean de informaţii militare.

Acesta a susţinut că Putin nu a vrut să-i asculte pe cei care au încercat să-l descurajeze să pornească războiul şi acum nu-i ascultă nici pe cei care doresc oprirea acestui război.

„El nu are încredere în nimeni, nu ascultă pe nimeni. Are propriile planuri de restaurare a imperiului rus. Planul său este să guverneze Rusia până la moartea lui, a exclus un scenariu despre un succesor", a adăugat responsabilul ucrainean citat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si