Close sidebar
Close sidebar

Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

În regiunea Cernăuți, un avion de vânătoare al Forțelor Aeriene ucrainene a doborât o rachetă de croazieră.

Diana Bostan,

Rachetă de croazieră

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit șefului Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, racheta care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un avion de vânătoare. Oficialul a îndemnat bucovinenii să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

Este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Citeste si: Serviciile secrete din Ucraina: Vladimir Putin nu ia în calcul stoparea războiului. Are planuri de restaurare a Imperiului rus

Zona în care a fost interceptată racheta este la aproximativ 60 de km de granița cu România. Probabil, ținta era în regiunea Transcarpatia, unde la începutul lunii mai a fost lovită o stație electrică de mare putere a căilor ferate.

Războiul cu Rusia s-ar putea prelungi cel puţin până la sfârşitul anului

Serviciile de informaţii ucrainene estimează că războiul cu Rusia s-ar putea prelungi cel puţin până la sfârşitul anului, întrucât preşedintele rus Vladimir Putin nu este dispus să renunţe la planurile sale de cucerire şi acceptă o confruntare prelungită cu Ucraina.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Lukașenko spune că a „învățat multe” din „operațiunea specială” a lui Putin și anunță "un nou front" în sudul țării

„Putin nu renunţă la planurile sale, acest război se va prelungi”, a declarat vineri în faţa presei Vadim Skibiţki, responsabil al serviciului ucrainean de informaţii militare.

Acesta a susţinut că Putin nu a vrut să-i asculte pe cei care au încercat să-l descurajeze să pornească războiul şi acum nu-i ascultă nici pe cei care doresc oprirea acestui război.

„El nu are încredere în nimeni, nu ascultă pe nimeni. Are propriile planuri de restaurare a imperiului rus. Planul său este să guverneze Rusia până la moartea lui, a exclus un scenariu despre un succesor", a adăugat responsabilul ucrainean citat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI