Close sidebar
Close sidebar

Un băiat de 10 ani din SUA a ajuns la spital intoxicat cu apă: "Nu-şi mai putea controla capul, braţele, nimic. Părea că era drogat, beat"

Un copil în vârstă de 10 ani a ajuns de urgenţă la spital cu intoxicaţie de la apă, după ce a băut şase sticle într-o oră. Părinții au sunat imediat la salvare.

Stefania Pavel,

Un copil în vârstă de 10 ani a ajuns de urgenţă la spital cu intoxicaţie de la apă, după ce a băut şase sticle într-o oră.

[Sursa foto: Mirror]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ray Jordan, în vârstă de 10 ani, a fost diagnosticat cu intoxicaţie cu apă, după ce ar fi băut prea multe lichide într-un timp foarte scurt. Băiatul a fost transportat de urgență la Spitalul de Copii Prisma Health din Columbia, Carolina de Sud.

Care sunt simptomele intoxicației cu apă

Băiatul se jucase afară cu verii săi şi, din cauza temperaturilor caniculare, copilul a simţit nevoia să bea şase sticle de apă într-o oră. În scurt timp a început să vomite, a devenit letargic şi şi-a pierdut funcţiile motorii. Medicii care l-au examinat la spital au descoperit niveluri extrem de scăzute de sodiu în sânge, o afecțiune care apare atunci când rinichii nu pot face față aportului excesiv de apă.

Citește și: O fetiță de apoape 2 ani luptă să învingă cancerul: ”Ea deja crede că așa arată viața”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Părinții lui Ray, Stacy și Jeff Jordan și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea fiului lor. Aceştia au spus că a început să se simtă brusc rău, părea în stare de ebrietate, cu deficiențe motorii și incapabil să-și controleze capul sau brațele, relatează  Mirror.

Copilul avea acumulare de lichid în jurul creierului

" Se jucase afară cu verii lui.  Erau în cerc în jurul casei, o grămadă de băieți  jucându-se  împreună, sărind pe trambulină,  nimic ciudat.  Intrase și își luase niște apă. Ceea ce nu ne-am dat seama a fost cât de mult  a băut. A început să aibă probleme – nu-şi mai putea controla capul, braţele, nimic. 

Funcțiile lui motorii au dispărut. L-am dus direct la Richland Children's în acel moment. Aproape părea că era drogat, beat, chiar și cu handicap mintal", povestesc părinţii.

Citește și: Un tip de exercițiu fizic poate întârzia simptomele bolii Alzheimer- studiu

Medicii au descoperit că avea şi acumulare de lichid în jurul creierului, fapt care i-a cauzat durerile sevee de cap. Pentru a gestiona acest lucru, i-au administrat lichide care să-l ajute să urineze și să-și regleze nivelurile de sodiu și potasiu din sânge. Ray și-a revenit în cele din urmă și nu a experimentat niciun efect de durată. Incidentul i-a învăţat pe părinții săi importanţa alternării între apă și lichidele speciale pentru sportivi necesare în zilele călduroase pentru a menține echilibrul electrolitic. Familia este recunoscătoare personalului spitalului și speră că povestea lor va crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele intoxicației cu apă, în special în timpul verii. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cunoscută și sub denumirea de otrăvire cu apă, intoxicația cu apă este o perturbare a funcției creierului cauzată de consumul excesiv de apă, care crește cantitatea de apă din sânge. Acest lucru poate dilua electroliții, în special sodiul, din sânge, potrivit  Medical News Today. Potrivit cifrelor dintr-un studiu din 2013, rinichii pot elimina aproximativ 20-28 de litri de apă pe zi, dar nu pot elimina mai mult de 0,8 până la 1,0 litri în fiecare oră. Pentru a evita hiponatremia, este important să nu depășiți cantitatea de apă pe care o pot elimina rinichii.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI