Un copil de trei ani din provincia vietnameză Gia Lai, Central Highlands, a murit de rabie la o lună după ce a fost mușcat de pisica familiei sale, informează presa internațională.

Citește și: VIDEO Fotbalist dat afară: ar fi omorât pisici! De la ce a pornit totul?

După câteva zile în care s-a simțit rău și a avut vărsături, băiatul a fost dus la Centrul Medical Districtual Chu Se, duminică trecută, transmite VN Express.

Medicii de la centru l-au diagnosticat cu rabie, infecție gastrointestinală și deshidratare și l-au transferat la Spitalul de Copii din Gia Lai o zi mai târziu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Deșii medicii au vrut să-l trateze la spital, familia copilului a decis să-l ia acasă în cursul zilei de luni, iar decizia părinților s-a dovedit a fi fatală pentru micuț.

Simptomele băiatului s-au înrăutățit: plângea, avea dificultăți la înghițit, îi era frică de lumină și vânt, îl durea capul și nu mai putea mânca sau bea nimic.

Din păcate, băiețelul a murit în aceeași dimineață, iar echipajul de salvare chemat de familie nu a putut decât să confirme decesul.

Copilul a fost mușcat de pisica familiei în urmă cu o lună

Potrivit familiei, băiatul fusese mușcat de mână de pisică în urmă cu o lună. Rana era superficială și sângera, dar nu a fost furnizat niciun tratament sau vaccin antirabic.

În mod surprinzător, pisica, un animal de companie al familiei, a dispărut după ce l-a mușcat pe băiat și de atunci nu s-a mai întors acasă.

Singura modalitate de a preveni rabia este vaccinarea după mușcăturile de câine, pisică sau alte animale sălbatice.

Odată ce apar simptomele rabiei, rata mortalității este de 100%, arată sursa citată. Decesul băiatului din Gia Lai este al patrulea cauzat de rabie anul acesta în Vietnam.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si