Un bărbat în vârstă 45 de ani este cercetat de procurori pentru săvârșirea a 5 infracțiuni grave. Omul se specializase în escrocarea pensionarilor din municipiul Râmnicu Vâlcea care nu știau să folosească serviciile bancare.

Prejudiciul depășește 10.000 euro

Procurorii vâlceni au demarat o acţiune penală, la data de 18 aprilie, faţă de un bărbat reţinut de poliţişti pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, toate în formă continuată.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a reuşit să convingă şapte pensionari să-i divulge o serie de informaţii personale cu ajutorul cărora a reuşit să obţină o serie de credite online, în numele acestora.

Citeste si: Cozonac fără frământare: Cea mai simplă reţetă de Paşte. Este pur şi simplu delicios

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale desfăşurate de către inculpat se ridică la suma de 50.293 de lei şi 3.010 euro”, au mai menţionat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Bărbatul își transfera bani în contul lui

„Din probatoriul administrat în această cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada 5 august 2021- 14 martie 2022, inculpatul, profitând de lipsa cunoştinţelor de specialitate în ceea ce priveşte folosirea aplicaţiilor de online banking, a indus în eroare mai multe persoane vătămate: şapte pensionari şi trei societăţi de creditare.

Prin manopere frauduloase, constând fie în clonarea unor aplicaţii de mobile banking, fie în folosirea de calităţi mincinoase- prezentându-se drept funcţionar bancar-, a obţinut credite online în numele persoanelor fizice, fără acordul acestora”, se arată într-un comunicat al procurorilor vâlceni.

Citeste si: Explozie puternică în bucătăria unei familii. Doi copii au fost răniți

Acesta a accesat fără drept aplicaţiile bancare şi conturile victimelor şi a transferat în conturile sale sume importante de bani din conturile victimelor şi a retras de la ATM-uri alte sume de bani din aceleaşi conturi. 

Citeste si: Bianca de la Casa Iubirii a făcut declarații după eliminare: „Sorin era alesul meu. M-a cucerit cu blândețea”

El va fi prezentat unui judecător cu propunerea de arestare preventivă.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrilor Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si