George Piano, victima malpraxisului, a intrat în camera de gardă cu dureri abdominale și ulterior a fost diagnosticat cu apendicită, fiind supus unei operații de îndepărtare a apendicelui.

Citește și: Și-a tatuat numele iubitului pe frunte. Planul pe care îl are dacă se vor despărți

Bărbatul s-a trezit operat la colon în loc să-i fie îndepărtat organul care-i pricinuise starea de rău.  

Ulterior, omul a intentat un proces pentru malpraxis împotriva Centrului Medical al Universității din Washington și a doi chirurgi în urma intervenției greșite, potrivit Daily Mail.

Cum s-a produs încurcătura din sala de operație

Nidhi Udyavar, medicul curant, trebuia să-l supravegheze pe chirurgul rezident, Paul Herman. În cadrul procesului a reieșit că medicii care au realizat operația nu au reușit să localizeze apendicele pacientului și, în schimb, i-au îndepărtat o parte din colon.

În dimineața care a urmat operației, Piano a simțit că ceva nu era în regulă. Accidentul medical a dus la „o scurgere de colon ce a creat septicemie” și care era pe punctul de a-l ucide.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Când m-am trezit și trecuse efectul calmantelor, mă durea foarte tare. Mult mai rău decât atunci când am ajuns la spital”, a spus George pentru USA Today.

George Piano, victima malpraxisului

George Piano, victima malpraxisului

[Sursa foto: NY Post]

Avocații săi, Ed Moore și Van Shaw, au scris într-un comunicat de presă: „conținutul intestinal a început să se reverse în cavitatea abdominală, făcând starea clientului nostru să se agraveze”.

La două zile după operație, o analiză CT a relevat faptul că lui Piano nu-i fusese îndepărtat apendicele inflamat.

Omul a intrat din nou în operație pentru a remedia colonul și infecția abdominală cauzată de intervenția chirurgicală anterioară.

Victima a slăbit 18 kilograme după 4 operații suplimentare

Avocatul lui Piano a declarat: „Nu am auzit niciodată de un medic care nu a putut găsi un apendice”.

„O situație care să genereze asemenea risc și perturbare este uluitoare”, a continuat apărătorul pacientului.

Piano a fost supus la patru intervenții chirurgicale suplimentare, 53 de zile de spitalizare și a slăbit 18 kilograme în acestă perioadă.

Inițial George Piano și soția nu au dorit să deschidă proces pentru malpraxis, dar după ce nu au primit răspunsuri de la spital timp de opt zile, au considerat că este necesară acțiunea în justiție.

„Să vezi pe cineva drag, un membru al familiei tale că trece printr-o astfel de traumă este îngrozitor”, a spus soția lui George, Betsy Piano.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si