Un bărbat a intrat cu o mașină prin porțile Vaticanului, în timp ce poliția a deschis focul în timpul cinei Papei Francisc. Șoferul, despre care se înțelege că are probleme psihice, a trecut cu viteză pe lângă gărzile elvețiene și a intrat în curtea palatului înainte de a fi prins de poliție,potrivit Mirror.

Când șoferul a coborât din mașină a fost arestat de jandarmi

Jandarmii de la Vatican au tras un foc de armă în pneurile din față ale mașinii care gonea cu viteză, după ce aceasta s-a repezit la poartă, dar vehiculul a reușit să își continue drumul, a precizat joi seara târziu biroul de presă al Vaticanului într-o declarație.
Odată ce mașina a ajuns în curtea San Damaso a Palatului Apostolic, șoferul a coborât și a fost imediat arestat de jandarmii de la Vatican.

Citește și: Un fenomen uluitor a apărut pe cer la vizita Papei Francisc în Ungaria. "Se întâmplă o dată la 10 ani!"

Jandarmii de la Vatican au tras un foc de armă în pneurile din față ale mașinii care gonea cu viteză.

Jandarmii de la Vatican au tras un foc de armă în pneurile din față ale mașinii care gonea cu viteză

[Sursa foto: Mirror]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vaticanul a precizat că șoferul avea în jur de 40 de ani și se afla într-o "stare gravă de alterare psihofizică". Nu a fost clar dacă Papa Francisc a fost în apropierea incidentului, care a avut loc după ora 20.00 la poarta Santa Anna, una dintre principalele intrări în Statul Cetății Vaticanului, în inima Romei.

Francisc  locuiește de cealaltă parte a Vaticanului, la hotelul Santa Marta, unde la acea oră ar fi trebuit în mod normal să ia cina și să se retragă în camera sa.

Incidentul a fost o incursiune rară în orașul-stat, o mare parte din acesta fiind interzisă publicului larg, mai ales noaptea.

În timp ce vizitatorii pot avea acces la Bazilica Sfântul Petru și la Muzeele Vaticanului în timpul orelor de program,iar persoanele care au rețete medicale pot merge la farmacia Vaticanului, însă pentru a intra în alte clădiri din enclavă este nevoie de permisiune.

Palatul Apostolic, care găzduiește apartamentele papale, principalele săli de recepție și birouri, este păzit non-stop de gărzile elvețiene și de jandarmii care asigură diferite puncte de control.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si