Cum a fost plimbat bărbatul între spitale

Pe 29 octombrie, Florin Chirilă s-a trezit cu o durere de spate, scrie Viata-libera.ro. Bărbatul muncea în construcții și a pus durerea pe seama efortului făcut la serviciu. Și-a luat liber în ziua respectivă, pentru a-și reveni.

Departe însă de a se simți mai bine, până a doua zi, starea sa de sănătate era vizibil înrăutățită, spune soția bărbatului.

Citeste si: Doliu în medicină. O asistentă în vârstă de 48 de ani a pierit

”Sâmbătă, am sunat la Ambulanță și le-am spus că pe soțul meu îl doare spatele și că face febră. Le-am mai spus și că era vaccinat încă din vară și că testul rapid pe care i-l făcusem acasă ieșise negativ la COVID-19. Cei de la Salvare au spus că va veni o salvare, dar peste două zile, deoarece sunt foarte multe solicitări. Când am auzit de două zile, am mers la Spitalul Județean Galați. Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soțul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19.

Și de acolo, ne-au spus să mergem acasă și să așteptăm salvarea să vină să-l testeze, peste două zile. Ne-am simțit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni”, spune Adriana Chirilă, soția bărbatului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Duminică dimineață, gălățeanul se simțea și mai rău. A fost sunată din nou Ambulanța, iar echipajul care a venit l-a dus la Spitalul Județean.

„Este vorba despre un pacient de 46 de ani, vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea în august, pentru care am fost solicitați să intervenim pentru semne gripale, febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului, l-a găsit cu impregnare virală, testul rapid antigenic a fost negativ. A fost transportat la Spitalul Județean, la serviciul de Urgență. Asta pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 1 noiembrie, a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune și puls stabil, iar în data de 1 noiembrie, după-amiază, a fost transportat la Spitalul TBC, pentru consult de specialitate, și apoi a fost transportat înapoi la Spitalul de Urgență”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

"Nu mai putea să vorbească, avea gura încleștată de frig"

Potrivit familiei, la Spitalul Judeţean nu i-a fost administrat niciun tratament medical. De la 8,30 dimineață și până la ora 20,00, Florin Chirilă a așteptat rezultatul testului RT-PCR pentru a vedea dacă are sau nu COVID-19. Într-un final, după aproape jumătate de zi de stat în frig, a semnat că vrea să plece acasă.

Citeste si: Raport INSP: care este focarul cu cele mai multe decese COVID din țară

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”În tot acest timp, a așteptat în curtea spitalului, pe o bancă, în frig. A venit din nou acasă, pe propriile picioare, cu semnătură pe propria răspundere. La ora 20,00, nu mai putea să vorbească, avea gura încleștată de frig. În tot acest timp, i-au luat doar analize de sânge și i-au făcut o radiografie la plămâni. A venit acasă, toată noaptea i-a fost foarte rău, iar luni dimineață a venit iarăși salvarea, l-a dus la spital, unde l-au băgat într-un container și i-au pus o mască de oxigen la gură. Între timp, și testul RT-PCR ieșise negativ. Abia luni după-amiază l-a văzut un medic internist, care a spus că trebuie transferat la Spitalul TBC, deoarece are saturația mică. L-au plimbat degeaba la TBC, unde a fost refuzat, pentru că ei nu au concentratoare de oxigen mari. A fost trimis înapoi la Spitalul Județean, unde a mai așteptat câteva ore. Abia spre seară m-a sunat și mi-a spus că-l transferă la ATI. Am sunat seara la ATI, iar doamna de acolo, foarte sec, de parcă am deranjat-o, mi-a zis: "Ce să-ți zic, dragă? E grav. Pentru că dacă nu era grav nu era aici". A ajuns să fie grav din cauza lor, pentru că el a venit la spital încă de vineri, dar nu au vrut să se uite la el și să-i dea un tratament”, povestește Adriana Chirilă.

Marți dimineață, femeia a fost anunțată că bărbatul ei murise în spital. Acum, ea a depus o plângere la conducerea unității sanitare și spune că intenționează să sesizeze și Parchetul Galați. Detalii aici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si