Close sidebar
Close sidebar

Un barbat s-a urcat pe acoperisul Tribunalului Brasov, fiind convins sa coboare dupa sapte ore de catre vicepresedintele instantei

Un barbat din Brasov, cunoscut pentru repetatele proteste la adresa institutiilor statului, s-a urcat pe acoperisul Tribunalului Brasov si a fost convins abia dupa sapte ore sa coboare, de catre vicepresedintele instantei. Impotriva barbatului, judecatorii brasoveni au obtinut, in luna iulie, ordin de restrictie, acesta neavand voie sa se aproie de cladirea institrutiei la mai putin de o suta de metri.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Barbatul se numeste Ioan Botorog si este cunoscut pentru numeroasele proteste la adresa institutiilor statului. In ultimii 14 ani, el s-a urcat in pomi, s-a legat cu lanturi si a aruncat cu fecale la Prefectura. Vineri seara, s-a urcat pe acoperisiul Tribunalului Brasov, in ciuda ordinului de restrictie care-i interzice sa se apropie de respectiva cladire.

El a folosit o schela montata in fata imobilului instantei la care se fac reparatii, iar oamenii care l-au vazut au sunat la 112.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratrului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, in zona a ajuns imediat un echipaj SMURD, unul cu autoscara, doi alpinisti, carora li s-au adaugat politisti, jandarmi si un negociator.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

A fost solicitata o perna pneumatica de la ISU Covasna, insa Botorog nu a putut fi convins sa coboare, amenintand ca se arunca de pe cladire.

In cele din urma, dupa sapte ore de discutii, a fost convins sa coboare de catre vicepresedintele Tribunalului, Cristina Ciolacu, care a fost echipata corespunzator si a urcat pe scara pompierilor pana la protestatar.

Botorog are acum un nou dosar penal pentru ca a incalcat ordinul de restrictie si a tulburat linistea publica.

Protestele brasoveanului au inceput in 2003, atunci cand autoritatile locale i-au confiscat mai multe vaci care pasteau pe domeniul public, in Centrul Civic. Animalele au fost sacrificate dupa ce Botorog nu a putut face dovada proprietatii, pentru a le rascumpara.

De atunci, brasoveanul a primit sute de amenzi, a fost retinut, arestat si chiar internat la Spitalul de Psihiatrie.

A facut puscarie de doua ori. Primul protest al lui Botorog, care l-a trimis dupa gratii, a fost pe 31 iulie 2009. El s-a suparat ca oamenii legii ii confiscasera cu o zi inainte pancartele si goarna, asa ca a umplut un borcan cu fecale, pe care le-a imprastiat pe trotuarul din fata Prefecturii Brasov. A fost condamnat la aproape doi ani de inchisoare.

In 2011, proaspat iesit din penitenciar, Gheorghe Botorog a cumparat un lant si doua lacate si s-a legat de usa Prefecturii, fiind din nou condamnat pentru ultraj.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI