Igor Sychev, un rus în vârstă de 48 de ani, a primit în urmă cu puțin timp cea mai recentă amenințare cu moartea, care promite să facă ca incidentul sa să arate ca o „sinucidere cu otravă” sau „un accident ciudat”., notează The Sun.

Tatăl a doi copii a fugit din Rusia în 2016, după ce familia sa a fost amenințată cu moartea.

Citește și: În urma atacurilor cu drone rusești, căzute în Tulcea, MApN are în plan să cumpere drone de supraveghere în zonele vizate

Acesta a plecat din țară după ce a dus în instanță companie PhosAgro, pentru care a lucrat în trecut. Compania este deținută și condusă de oligarhi, dar și de câțiva prieteni ai lui Putin. Igor i-a dat în judecată pentru că nu a fost plătit.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru sursa citată că „au fost obiectul a numeroase acuzații sălbatice și nefondate ale domnului Sychev”.

Un bărbat susține că oamenii lui Putin au vrut să-l omoare de 3 ori. „Eu sunt inamicul lor principal”

Igor trăiește de 10 ani un adevărat coșmar

Igor susține că aceste consecințe ale disputei au alimentat aproape un deceniu de teamă și durere.

Refugiat în Letonia din anul 2018, rusul a explicat că trăiește într-o frică constantă că va muri după ce timp de nouă ani, viața i-a fost pusă de mai multe ori în pericol.

Bărbatul susține că și-a pierdut locul de muncă, casa, familia și în cele din urmă țara.

Igor se teme că amenințările cu moartea și tentativele de asasinat sunt legate de cazul aflat în desfășurare, doar că acest lucru nu l-a împiedicat să riposteze. „Vreau doar să obțin dreptate”, a spus el pentru sursa citată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În mai multe înregistrări ale unor apeluri telefonice, care au ajuns și în posesia poliției letone și britanice, se poate observa cum Igor a fost avertizat că el și familia sa vor fi uciși dacă nu renunță la caz. Amenințarea a devenit atât de gravă în ultimele săptămâni încât autoritățile letone i-au cerut acestuia să intre în programul de protecție a martorilor.

Citește și: Un alt război ar putea izbucni la doi pași de Marea Neagră. Ce ascunde conflictul reaprins dintre Azerbaidjan și Armenia

Igor a lucrat timp de 20 de ani pentru PhosAgro, o companie rusă de îngrășăminte, iar în anul 2014, a ajutat compania să soluționeze unele dispute fiscale importante.

„Mi-am făcut partea de muncă perfect și trebuia să primesc o recompensă de unu la sută din acțiuni”, a mărturisit Igor. În schimb, compania l-a păcălit și a refuzat să plătească ceea ce i se datora.

Rusul a lansat un proces împotriva lor în Marea Britanie, iar în timp ce cazul era în curs, a suferit trei accidente de mașină aproape fatale la Moscova: „a zburat o roată și frânele au fost oprite și două din trei mașini erau doar în bucăți”.

Un bărbat susține că oamenii lui Putin au vrut să-l omoare de 3 ori. „Eu sunt inamicul lor principal”

„Am devenit dușmanul lor numărul unu pentru că i-am prostit”

Fotografiile prezentate de Igor în fața instanței surprind consecințele presupuselor tentative de asasinat.

Mai exact, este vorba de trei Jeep-uri noi-nouțe, care nu suferiseră reparații sau modificări până la momentul accidentului.

„Cel mai important lucru este că au încercat să le pună în scena drept accidente de mașină... a fost un miracol pur că am supraviețuit”, a povestit bărbatul.

Potrivit acestuia, anchetatorii ruși au confirmat că vehiculele au fost manipulate în mod deliberat și a fost deschis un dosar penal.

Citește și: Vieți distruse în urma războiului din Ucraina. Soldații amputați încearcă să ducă din nou o viață normală: ”Totul era atât de întunecat”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„La scurt timp după aceea, cazul a dispărut fără urme documentare”, a mai povestit Igor. În schimbul supraviețuirii sale, rusul a susținut că autoritățile din țara sa i-au adus un dosar penal „fabricat”, iar casa sa a fost percheziționată de poliție. Acesta a descris cum bărbați înarmați au venit la el acasă cu câini, l-au amenințat pe el și pe soția lui, care era însărcinată, i-au furat pașaportul și a anunțat că va fi arestat în opt zile.

„Când au crezut că sunt ostaticul lor, asociații [PhosAgro] m-au contactat cerând să opresc urmărirea lor în instanță și să plătesc 3 milioane de lire sterline poliției ruse ca mită”, a mărturisit Igor.

Un bărbat susține că oamenii lui Putin au vrut să-l omoare de 3 ori. „Eu sunt inamicul lor principal”

Cum a ajuns rusul să fugă din țară?

Bărbatul a reușit să fugă din țară folosind un al doilea pașaport secret depozitat la ambasada Marii Britanii.

„Când și-au dat seama că i-am depășit, am devenit un fel de dușmanul lor numărul unu, pentru că i-am prostit. Presupun că acesta este motivul principal pentru care mă urăsc atât de mult. Au depus atât de mult efort în acest dosar penal inventat împotriva mea”, a susținut el.

Igor a făcut în secret o serie de înregistrări cu amenințări presupuse din partea reprezentanților companiei ruse, în care încearcă cu insistență să-l îngrozească pentru a-și pune capăt bătăliei împotriva lor. Înregistrările se află acum în mâinile diferitelor forțe de poliție și includ, după cum afirmă avocatul lui Igor, „amenințări cu eliminarea fizică”.

Citește și: Papa Francisc, avertisment cu privire la riscul unui război nuclear. "Azi e la fel ca în criza rachetelor din Cuba, în 1962"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si