Bebelusul a ajuns duminica seara la spital, in stare grava.
Avea insuficienta respiratorie si saturatia de oxigen in sange 75%. A fost internat la Terapie Intensiva, l-am izolat, astfel incat sa nu fie in pericol ceilalti bolnavi internati in aceasta sectie. I-am pus oxigen si a fost stabilizat“, a declarat dr. Bogdan Fanuta, managerul Spitalului Judetean Craiova, pentru Gazeta de Sud.
In urma cu trei zile, o fetita in varsta de un an din Craiova a murit din cauza complicatiilor aparute ca urmare a rujeolei.
Numarul deceselor provocate de rujeola la nivel national a ajuns la opt. Ministerul Sanatatii a elaborat si a pus in practica un plan de masuri privind limitarea extinderii epidemiei.
Prima masura este coborarea varstei de vaccinare cu prima doza de vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) la noua luni intrucat epidemia de rujeola face ravagii in randul copiilor cu varsta de sub un an. Conform prevederii, copiii vaccinati mai devreme vor fi imunizati la varsta de 12 de luni si apoi la cinci ani, asa cum prevede Programul National de Imunizare.
Medicii de familie fac apel catre parinti sa mearga in cabinetele medicale pentru imunizarea copiilor, scrie Libertatea.

Bebelusul a ajuns duminica seara la spital, in stare grava. "Avea insuficienta respiratorie si saturatia de oxigen in sange 75%. A fost internat la Terapie Intensiva, l-am izolat, astfel incat sa nu fie in pericol ceilalti bolnavi internati in aceasta sectie. I-am pus oxigen si a fost stabilizat“, a declarat dr.

Bogdan Fanuta, managerul Spitalului Judetean Craiova, pentru Gazeta de Sud.

In urma cu trei zile, o fetita in varsta de un an din Craiova a murit din cauza complicatiilor aparute ca urmare a rujeolei.Numarul deceselor provocate de rujeola la nivel national a ajuns la opt. Ministerul Sanatatii a elaborat si a pus in practica un plan de masuri privind limitarea extinderii epidemiei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prima masura este coborarea varstei de vaccinare cu prima doza de vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) la noua luni intrucat epidemia de rujeola face ravagii in randul copiilor cu varsta de sub un an. Conform prevederii, copiii vaccinati mai devreme vor fi imunizati la varsta de 12 de luni si apoi la cinci ani, asa cum prevede Programul National de Imunizare. Medicii de familie fac apel catre parinti sa mearga in cabinetele medicale pentru imunizarea copiilor, scrie Libertatea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si