Close sidebar
Close sidebar

Un bucurestean castiga un salariu mediu cu 800 de lei mai mult decat alt angajat din tara. Ce salarii sunt in Capitala?

Existau peste un milion de salariati in Capitala, la finele primului semestru, un angajat din Bucuresti castigand in medie un salariu mediu net de 3.535 lei, cu 800 de lei mai mare decat salariul mediu la nivel national.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica, citate de Agerpres, numarul salariatilor din municipiul Bucuresti era, la finele lunii iunie, de 1.027.246 persoane, 80% dintre acestia lucrand in sectorul serviciilor (exlusiv fortele armate si personalul asimilat).

Castigul salarial mediu brut a fost, la finele lunii iunie, de 5.896 lei, iar cel net de 3.535 lei. spre comparatie, castigul salarial mediu net pe tara a ajuns la 2.721 lei, in iunie.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Pe de alta parte, numarul somerilor era de 17.630, din care 9.200 femei. Rata somajului la sfarsitul lui iunie era de 1,5%.

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza estimeaza ca in 2018 numarul salariati din Bucuresti va inregistra o crestere de 4,4%, rata somajului fiind estimata la 1,4%. Castigul salarial mediu lunar pentru 2018 este preconizat la 3.658 lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI