Icoana Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu din Arhiepiscopia Bucureștilor a săvârșit multe minuni de-a lungul anilor, potrivit relatărilor făcute de credincioși.

Citește și: Calendar creștin-ortodox iunie 2023. Pe ce dată pică Rusaliile, Moșii de vară, Sânzienele și Sfinții Petru și Pavel în acest an?

Prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu, multe persoane și-au redobândit sănătatea atunci când medicii nu le mai dădeau speranțe, familii de tineri au fost binecuvântate cu prunci, studenți și elevi au fost ajutați la examen etc.

Viața multora a fost schimbată prin darul plin de dragoste al celei care nu rămâne indiferentă la nevoile noastre, spun preoții ortodocși.

Citește și: Calendar ortodox 24 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit înainte de sărbătoarea Înălțării Domnului?

Mărturiile credincioșilor care au cunoscut în viața lor lucrarea minunată a Maicii Domnului au fost adunate în cartea „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu. Istoric și mărturii”, apărută în anul 2020.

Călugăr budist, copleșit de energia icoanei Maicii Domnului

Cu ani în urmă, în biserica Mănăstirii Ghighiu au intrat un tânăr și un călugăr budist, scrie Ziarul Lumina

Călugărul, îmbrăcat într-o ținută specifică, vorbea în limba engleză cu tânărul din Ploiești, care-i prezenta aspecte ale spiritualității ortodoxe.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce semnifică salutul „Hristos S-a Înălțat/ Adevărat S-a Înălțat!” Tradiții și obiceiuri de Ispas!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Intrând în sfântul lăcaș, călugărul s-a uitat peste tot, iar la icoana Maicii Domnului a stat mai mult timp, nedesprinzându-și privirea de la ea.

A ieșit afară cu ochii în lacrimi și a spus: „Aici aveți un tablou care emană o energie divină”, a povestit monahia Ana Văleanu.

icoana maicii domnului

Budist, despre icoana Maicii Domnului: „Aici aveți un tablou care emană o energie divină”

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

Minuni ale Maicii Domnului „Siriaca” de la Mănăstirea Ghighiu 

Gheorghe Tache, un credincios din București are o evlavie deosebită la Maica Dom­nului și vine adesea la Mănăstirea Ghighiu, unde face toate rânduielile bisericești pentru pomenirea părinților săi.

Se simte aici „în casa Domnului”, unde își descarcă sufletul, păcatele, bucuriile și mulțu­mi­rile.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce se mănâncă în această zi? Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă!

El a mărturisit: „Icoana Maicii Domnului îmi trezește sentimentul pioșeniei, rugăciunii și iertării. În acest cadru sfânt mă regăsesc, mă rog și mă bucur de timpul pe care Bunul Dumnezeu mi l-a acordat într-un moment de cumpănă a vieții mele: am suferit de insuficiență renală cronică, ce a necesitat un transplant renal. Prin rugăciune, credință și speranță, boala a fost învinsă, iar eu pot să trăiesc și să mă bucur alături de cei dragi. Este o minune dumnezeiască să te poți naște a doua oară, să primești acest dar unic și înălțător care este viața”.

Multe persoane dau mărturie și mulțumesc pentru vindecarea de diferite boli și pentru că multe familii au primit darul de prunci pe care Preacurata îi protejează neîncetat, atunci când medicii spuneau că este cu neputință.

Ioana Cristina Gheor­ghe din Ploiești a relatat: „Venind mereu la Mănăstirea Ghighiu și rugându-mă la icoana Maicii Domnului, ne-a ajutat și a făcut minuni pentru copilul nostru, care a trecut prin momente grele (a făcut o encefalită virală), dar care nu a rămas cu nici o sechelă. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu face cu adevărat minuni celor care se roagă cu sufletul curat”.

„Maica Domnului mi-a salvat ochiul”

În urma unui accident casnic, Ileana din comuna Sulița, județul Botoșani, s-a accidentat la un ochi. La spital, medicii i-au tratat ochiul, l-au bandajat și i-au spus că ochiul va fi salvat, dar că s-ar putea să nu mai vadă bine cu acesta.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Cu tot riscul, am plecat duminică, singură, cu trenul, la Mănăstirea Ghighiu, unde m-am rugat în fața sfintei icoane. Am îngenuncheat și mi-am atins ochiul bandajat de marginea icoanei, rugându-mă pentru vindecare. Luni, am mers din nou la medic și toți s-au minunat, căci aproape nici vânătaie nu mai aveam. Văd foarte bine și în prezent. Mulțumesc Domnului că mi-a ascultat rugăciunea”, a încheiat mărturisirea Ileana.

Mănăstirea Ghighiu

Mănăstirea Ghighiu

[Sursa foto: Arhiepiscopia Bucuresti]

Icoana Maicii Domnului "Siriaca" de la Mănăstirea Ghighiu

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, renumita ca icoana facatoare de minuni, este o culme a artei sacre siriene, venita din partile crestinilor sirieni, in secolul al XVI-lea.

Icoana a ajuns in Romania in anul 1958, ea fiind adusa de catre episcopul Vasilios Samaha si oferita Patriarhului Justinian Marina, in urma unui vis in care Maica Domnului i-a cerut sa ii duca icoana in acest loc. Icoana a fost adusa din Siria si depusa in Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Se spune ca Maica Domnului i-a cerut Preafericitului Patriarh, in vis, sa ii duca icoana siriaca la Manastirea Ghighiu. Parintii au hotarat ca icoana sa fie dusa la Manastirea Ghighiu, unde a inceput sa faca minuni.

Sfanta icoana a fost adusa la Manastirea Ghighiu in data de 25 februarie 1958, de o delegatie condusa de catre vrednicul de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, pe atunci episcop vicar patriarhal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si