Imaginile filmate de martori arata amploarea dezastrului din Poiana Glăvoi. Viitura formată în urma ploilor torenţiale a lovit campingul unde se aflau zeci de turişti, iar apele învolburate au inundat corturile.

Turiștii au fugit din calea puhoaielor

„Am venit ud de pe traseu si am crezut că mai am lucruri uscate în cort…. Ce a fost în cort în mare parte s-a udat, tot ce a fost în antreu a fost luat de apă.

Noi ne-am udat bine și am avut emoții să trecem zona prin viitură să ajungem la cort”, a scris Marcel Neag, cel care a făcut publice imaginile.

O terasă care se află în incinta campingului a fost acoperită de ape.

Citeste si: Cod portocaliu de vijelii. Care sunt județele vizate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Unii turiști au luat corturile pe sus și au fugit din calea puhoaielor.

Citeste si: Vârful munților este acoperit de zăpadă. Sfatul meteorologilor: "Lăsați șlapii acasă"

Județul Bihor s-a aflat pe 1 septembrie sub cod galben de ploi și vreme rea, potrivit prognozei transmise de ANM. Avertizarea meteorologilor este valabilă și astăzi, 2 septembrie, până la ora 21.00.

Cod roșu de ploaie

Până mâine dimineaţă toată ţara se află sub coduri de ploi abundente.

Citeste si: Vremea la mare în luna septembrie 2022 în Mamaia, Constanţa, Eforie, Constineşti şi Mangalia

ANM a emis un Cod roșu de ploi torențiale pentru trei județe, un Cod portocaliu și unul galben de ploi puternice, vijelii, descărcări electrice și grindină pentru mai multe județe din România.

Citeste si: Cod portocaliu de vijelii. Care sunt județele vizate

Acesta este valabil pentru judeţul Vâlcea, zona montanã şi submontanã a judeţelor Gorj şi Argeş, unde se vor acumula cantitãţi de apã de 70...90 l/mp şi izolat peste 100 l/mp. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si