Valery Gergiev, un dirijor rus care a fost concediat în urmă cu un an în Germania pentru refuzul său de a condamna invadarea Ucrainei, a fost primit cu căldură în China în cursul acestei săptămâni. Acesta a început un spectacol de trei zile în unul dintre cele mai importante centre artistice din țară.

Citește și: Diana Șoșoacă, ieșire nervoasă la adresa Ucrainei: "Un stat abuziv și fascist. Am devenit ținta nr. 1 a criminalilor ucraineni"

„Este ca și cum m-aș întoarce acasă",  a fost mesajul transmis de dirijorul rus în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc cu puțin timp înainte de primul său spectacol de la Centrul Național pentru Artele Spectacolului din Beijing.

Valery Gergiev se află în legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin

Spectacolul a avut loc alături de Orchestra Mariinsky din Rusia și a fost foarte bine primit de public, dar și de jurnaliștii de stat din China. Dirijorul rus, care se află în strânse legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, a fost demis din funcția de dirijor șef al Filarmonicii din Munchen în luna martie anul trecut, la scurt timp după ce a izbucnit războiul din Ucraina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un polițist a sedus o fată de 14 ani, apoi a predat „lecții" online despre cum se ademenesc minorii

Edilul din Munchen, Dieter Reiter, a transmis la aceea vreme că i-a cerut lui Gergiev să se distanțeze „în mod clar și fără echivoc" de război, dar dirijorul a refuzat vehement.

Citește și: Volodimir Zelenski- prezent în prima linie pe front, pentru a-i sprijini pe ucraineni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si