Renumitul lăutar Nicolae Botgros este devastat după ce un instrumentist cu care a colaborat vreme de 50 de ani a încetat din viață. Artistul din Republica Moldova a scris câteva rânduri emoționante despre cel care a fost Ion Nenița, unul dintre fondatorii orchestrei ”Lăutarii”, care a făcut istorie pe ambele maluri ale Prutului începând cu 1970.  

Citeste si: Câți bani cere Elena Merișoreanu pentru o nuntă sau botez

”Cu mare regret vă comunic faptul că astăzi s-a stins din viață cel care mi-a fost prieten și coleg de breaslă în primele decenii de existență a "Lăutarilor". Ion Nenița este parte din istoria trăită de noi și va rămâne în amintirea noastră ca un mare muzician și un acordeonist de excepție. Cei 71 ani de viață pe care ți i-a dat Dumnezeu nu au fost suficienți pentru noi, dar îi mulțumim că ne-a oferit posibilitatea să te cunoaștem. Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, a notat afectat Nicolae Botgros. 

Nicolae Botgros despre dispariția colegului său: ”Simt și știu cât e de greu să te desparți de cei dragi!”

Solist și acordeonist, Ioan Nenița a făcut parte din  Filarmonica din Chișinău din 1966, apoi în ansamblul ”Mugurel” înainte de 1970, anul când s-a înființat ”Orchestra Lăutarii”, apreciata orchestră de muzică populară din România și Moldova condusă astăzi de Nicolae Botgros.

”Nu am cuvinte si nu stiu ce sa va spun, fratilor...ca ne scrieti cu atata durere, simt si stiu cat e de greu sa te desparti de cei dragi, dar ION NENITA era omul care placea la toti, muzicant erudit si cu mare responsabilitate. Imi vine si mie greu sa-i spun ADIO, fratioare, ca a muncit alaturi de mine si de orchestra, s-a bucurat si el de succesul nostru, acum putem sa-i spunem D-zeu sa il ierte!”, a încheiat Nicolae Botgros. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nenița
Cunoscutul lăutar Ioan Nenița a încetat din viață la 71 de ani

Orchestra ”Lăutarii din Chișinău” are la activ mii de concerte susținute în întreaga lume în cele cinci decenii de activitate, formația condusă de Nicolae Botgros fiind o prezență constantă la festivalurile și concertele de folclor desfășurate în România. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si