Close sidebar
Close sidebar

Un cetățean din Republica Moldova a murit în atacurile Hamas din Israel. Bărbatul avea 35 de ani

Ministrul de Externe al Republicii Moldova a anunțat astăzi decesul unui cetățean moldovean în războiul dintre Israel și Hamas. Bărbatul în vârstă de 35 de ani muncea în Fâșia Gaza.

Madalina Grigore,

Un cetățean din Republica Moldova a murit în atacurile Hamas din Israel. Bărbatul avea 35 de ani

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bilanțul morților din Israel crește de la o vreme la alta. Astăzi, ministrul de Externe al Republicii Moldova a anunțat că un cetățean al țării s-a stins din viață în războiul care a început sâmbătă, pe 7 octombrie.

”Cu profundă tristeţe, am primit vestea despre trecerea în nefiinţă a unui cetăţean moldovean în vârstă de 35 de ani, care muncea în Israel, în apropierea de Fâşia Gaza. El a devenit una dintre victimele atacului terorist desfăşurat de către teroriştii care s-au infiltrat din Fâşie”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicu Popescu.

Autoritățile din Republica Moldova vor oferi asistența necesară

Ministrul de Externe de la Chişinău a transmis condoleanţe familiei. Oficialul a transmiscă autoritățile vor oferi toată asistenţa și tot sprijinul necesar.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu

[Sursa foto: Facebook- Nicu Popescu]

”Republica Moldova condamnă ferm atacurile teroriste brutale efectuate de Hamas. Suntem alături de Israel şi poporul său în această perioadă dificilă”, a mai spus ministrul Nicu Popescu.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În a cincea zi de război, Israelul a lansat noi atacuri în noaptea de marți spre miercuri. Bilanțul războiului până în acest moment arată pierderi enorme: peste 1.200 de israelieni care au murit, 2.400 de persoane rănite, aproximativ 100-150 de copii răpiți. Palestinienii spun că bilanțul lor arată că 830 de persoane au murit și cel puțin 4.250

de persoane au fost rănite.

Forțele de Apărare Israelului au țintit câteva nave alel Hamas în Fâșia Gaza. IDF spune că docurile Khan Younis și orașul Gaza, folosite de Hamas  „pentru a efectua atacuri teroriste asupra coastei israeliane”,  au fost lovite de focul de artilerie, care a distrus bărci cu rachete, elicoptere de luptă și artilerie terestră.

Citește și: Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul din Luton din cauza unui incendiu din parcare. Cinci persoane au fost transportate la spital

Forțele aeriene israeliene spun că au distrus „sistemul avansat de detectare” al Hamas. Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au zis că „au distrus un sistem avansat de detectare dezvoltat de Hamas, folosit pentru a detecta avioanele deasupra Fâșiei Gaza”.

IAF a scris: „De ani de zile, Hamas a creat o rețea de camere de înaltă fidelitate, ascunse în interiorul panourilor solare aflate în toată Fâșia Gaza, cu scopul de a identifica și urmări avioanele”.

Citește și: Ziua 5 război Israel-Hamas: Un cetățean din Republica Moldova a murit în atacurile din Israel. Bilanțul morților a ajuns la 1.200 de persoane

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI