Un copil de 14 ani din Massachusetts, Harris Wolobah,  care a participat la o provocare cu chipsuri de tortilla picante pe rețelele de socializare a murit din cauza consumului unei cantități mari de extract de ardei iute.

Citește și: O viitoare polițiștă de 18 ani a murit după ce a fost forțată să se antreneze pe ploaie, deși avea pneumonie!

Concluzia șocantă vine după autopsia făcută de medici, potrivit rezultatelor medicale obținute de The Associated Press.

Harris Wolobah, un elev de clasa a X-a din orașul Worcester, a murit pe 1 septembrie 2023, după ce a mâncat chipsuri Paqui cu ardei iute, în cadrul provocării "One Chip Challenge”.

"Am fost și rămânem profund întristați de moartea lui Harris Wolobah și transmitem condoleanțe familiei și prietenilor săi”, a declarat compania Paqui, o subsidiară a Hershey Co. din Texas, într-un comunicat prezentat de AP News.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Harris Wolobah

Harris Wolobah a murit după provocarea cu chipsuri picante

[Sursa foto: The Sun]

Cum a murit adolescentul din cauza concentrației mare de ardei iute

Conform sursei citate, Harris a murit în urma unui stop cardiorespirator "în contextul ingestiei recente de substanțe alimentare cu concentrație mare de capsaicină”, potrivit autopsiei de la Biroul Șef al Medicilor Legale.

Capsaicina este componenta care conferă ardeiului ardeiul. Capsaicina este un alcaloid care se găsește în diferite specii de ardei iute și imprimă gustul iute, arzător al ardeiului. 

Conform Wikipedia, capsaicina pură este un solid cristalin hidrofob, incolor, foarte înțepător (adică picant).

Este un iritant al epiteliului mamiferelor și produce o senzație de arsură în gură, care poate fi considerată ca un element gustativ picant.

Plantele produc capsaiicina pentru a descuraja consumul lor de către animale.

Produsul care a dus la moartea copilului de 14 ani conținea ardei iute Carolina Reaper, cel mai puternic din lume, potrivit Guinness Book of Records.

Chipsurile erau vândute în pungi individuale, ambalate în ambalaje în formă de sicriu, decorate cu un cap de mort. Compania care le-a fabricat le-a retras de pe piață după moartea tânărului Harris.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si