Nu se stie exact daca din cauza miilor de clipuri de pe Youtube in care sunt promovate ouale de ciocolata cu surprize sau din simplu motiv ca le place sa descopere jucaria din interiorul oului, dar sunt o multime de copii care sunt de-a dreptul innebuniti dupa aceste oua. si de cele mai multe ori este vorba de copii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani.

Cazul tragic al unui copil de trei ani din Franta a fost un semnal de alarma pentru parintii din intreaga lume.

Fetita, desi avea 3 ani, varsta recomandata de pe ambalaj, a bagat totusi jucaria in gura si s-a sufocat cu ea.

Paramedicii ajunsi imediat la casa copilei au reusit sa o resusciteze, dar micuta si-a pierdut viata in mod tragic din cauza leziunilor produse la nivelul creierului in momentele in care a fost lipsit de oxigen.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Ouale de ciocolata contin jucarii sau parti foarte mici din plastic ori alte materiale care pot fi inghitite sau pot provoca sufocarea copiilor care le baga in gura. De aceea pe ele exista un avertisment potrivit caruia sunt periculoase pentru copiii cu varsta de sub 3 ani.

Totusi, nimeni nu poate garanta ca un copil ce a depasit aceasta varsta nu va baga jucaria in gura.

In SUA, aceste oua de ciocolata sunt, potrivit legii, interzise din cauza jucariilor de mica marime pe care le contin. Cu toate acestea ele sunt acceptate la vanzare, ceea ce nu poate fi explicat nici macar de autoritati.

 

Numarul copiilor mici, chiar si sub 2 ani, care sunt innebuniti dupa ouale de ciocolata cu surprize si care se uita obsesiv la clipuri pe Youtube in care sunt prezentate jucariile din aceste oua este unul alrmant.

Din pacate foarte multi parinti considera ca le fac o bucurie micutilor atunci cand le cumpara aceste oua, dar nu ii supravegheaza tot timpul pentru a evita o tragedie, pentru ca nu realizeaza cat de mare este riscul.

Sursa: babycenter.com, thetelegraph.co.uk


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si