Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un creier sănătos cu prevenția potrivită. Specialiștii susțin că lucrurile trăite în viața de zi cu zi influențează sănătatea creierului

O stare de oboseală, amețeli sau dureri de cap nejustificate. Aceste simptome pot ascunde afecțiuni grave, printre care și cancerul cerebral. Din păcate, stresul care ne afectează zilnic este un factor ce crește incidența acestui tip de cancer. Am stat de vorbă cu un medic și am aflat care sunt măsurile principale de prevenție pe care le putem lua împotrivă acestei boli.

Redactia Stirile Kanal D,

Un creier sănătos cu prevenția potrivită. Specialiștii susțin că lucrurile trăite în viața de zi cu zi influențează sănătatea creierului

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Agitație, stres și oboseală peste măsură. Toate fac parte din viața obișnuită a omului modern. Și toate sunt dușmanii de moarte ai unui organism și ai unui creier perfect sănătos. Neurologii știu foarte bine că lucrurile trăite în viața de zi cu zi influențează, pe termen lung, sănătatea creierului. Așa că recomandă atenție mărită la câteva mijloace de prevenție aparent banale, dar foarte eficiente.

Citește și: EXCLUSIV: Fentanilul, medicament sau drog? Medicul Marinescu Adrian explică: "Poate să determine dependență fizică și psihică. Este o rețetă specială pentru eliberarea lui"

Dr. Radu Berceanu, medic specialist oncologie: „Asigurarea unui somn bun de 7-8 ore de somn, somn neîntrerupt, somn profund, fără treziri dese, fără a fi ajutat de medicamente sau de alcool.

Activitate fizică regulată, nu neapărat foarte intensă sau foarte extensivă, dar măcar 30 de minute pe zi de 3,45 ori pe săptămână.”

Odată respectat ABC-ul prevenției, următorul pas este evitarea factorilor concreți care pot duce la o îmbolnăvire a creierului și la dezvoltarea diverselor tumori cerebrale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dr. Radu Berceanu, medic specialist oncologie: „Razele X la modul general sunt implicate în apariția cancerului. Expunerea la raze X e ceva ce nu ne dorim, însă prin natură locului în care tăim un grad mic de expunere există invariabil.

Un alt factor de expunere sunt investigațiile de imagistică care folosesc raze X, mă refer la radiografii, fluoroscopii tomografie computerizată.”

De foarte multe ori, creierul poate influența sănătatea fizicului

În mod surprinzător pentru mulți dintre noi, sănătatea psihicului poate influența și sănătatea fizicului. Asta înseamnă că o persoană cu accente depresevie este predispusă dezvoltării unui cancer cerebral. Iar odată ce apare chiat și cel mai neimportant simpton legat de creier, există o serie de investigații obligatorii care înlătură sau atestă bănuielile.

Dr. Radu Berceanu, medic specialist oncologie: „Investigațiile sunt destul de simple, vorbim de un consult neurologic și de o evaluare RMN chiar și fără contrast și dacă nu se observă nimic, putem sta liniștiți. Iar dacă se identifică ceva este mai bine să afli mai devreme decât mai târziu.”

Tratamentele în cazul constatării unei forme tumorale variază de la caz la caz, în funcție de pacient și de particularitățile afecțiunii. Însă formele grave ale diagnosticului, tratamentul necesită o abordare complexă.

Dr. Radu Berceanu, medic specialist oncologie: „Implicarea tuturor celor 3 modalități de tratament folosite uzual în oncologie: chirurgie, în cazul ăsta neurochirurgie, radioterapie și tratament sistemic care poate însemna și înseamnă chimioterapie, dar înseamnă uneori și tratamente speciale.”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Din păcate, doar 10% din tumorile cerebrale sunt operate cu succes și cu șanse de recuperare completă. În ciuda procentului deloc îmbucurător, există, totuși, o veste bună: doar 1% dintre pacienții cu diverse simptome cerebrale sunt diagnosticați cu tumori de acest fel.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI