Doctor Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgente din Iasi, a postat pe pagina sa de socializare un avertisment cu privire la tratamentul cu paracetamol in cazul copiilor.

“Atentie parinti si bunici. In cazul racelilor la copii nu trebuie niciodata depasita doza de paracetamol! 10 comprimate de paracetamol pot fi mortale. Respectarea stricta a intervalului de minimum 4 ore intre doua administrari si a dozei maxime zilnice sunt esentiale pentru a nu aparea efecte toxice”, avertizeaza doctorul Ciuhodaru.


De altfel, intoxicatia cu 10 comprimate de paracetamol poate fi mortala chiar si in cazul unei persoane adulte.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cunoscutul medic ofera pe pagina lui de socializare si amanunte despre consumul de paracetamol, un medicament care se elibereaza in farmacii fara reteta.

“Retineti:
1. Paracetamololul este toxic pentru ficat daca se depaseste doza.
2. Are actiune analgezica si antipiretica. Actiunea sa antiinflamatoare este practic inexistenta.
3. De aceea este indicat pentru tratamentul simptomatic al: febrei si al durerilor usoare si medii cu diferite localizari: cap, articulatii, dinti, dureri faringiene sau durerea la locul vaccinarii.


4. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
De aceea:
- Nu se recomanda administrarea la intervale mai mici de 4 ore.
- Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi.
- Dacă simptomele persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si a tratamentului.
- La copii cu varsta sub 6 ani recomandam utilizarea formelor farmaceutice adecvate varstei (10- 15 mg/kg/la o administrare)”
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si