Close sidebar
Close sidebar

Un cunoscut doctor avertizeaza despre pericolul paracetamolului dat copiilor! Toti parintii trebuie sa stie asta

Paracetamolul este tratamentul de baza in cazul racelilor sau durerilor in cazul copiilor. Un cunoscut doctor avertizeaza insa asupra pericolului paracetamolului.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Doctor Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgente din Iasi, a postat pe pagina sa de socializare un avertisment cu privire la tratamentul cu paracetamol in cazul copiilor.

“Atentie parinti si bunici. In cazul racelilor la copii nu trebuie niciodata depasita doza de paracetamol! 10 comprimate de paracetamol pot fi mortale. Respectarea stricta a intervalului de minimum 4 ore intre doua administrari si a dozei maxime zilnice sunt esentiale pentru a nu aparea efecte toxice”, avertizeaza doctorul Ciuhodaru.
De altfel, intoxicatia cu 10 comprimate de paracetamol poate fi mortala chiar si in cazul unei persoane adulte.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cunoscutul medic ofera pe pagina lui de socializare si amanunte despre consumul de paracetamol, un medicament care se elibereaza in farmacii fara reteta.

“Retineti:
1. Paracetamololul este toxic pentru ficat daca se depaseste doza.
2. Are actiune analgezica si antipiretica. Actiunea sa antiinflamatoare este practic inexistenta.
3. De aceea este indicat pentru tratamentul simptomatic al: febrei si al durerilor usoare si medii cu diferite localizari: cap, articulatii, dinti, dureri faringiene sau durerea la locul vaccinarii.


4. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
De aceea:
- Nu se recomanda administrarea la intervale mai mici de 4 ore.
- Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi.
- Dacă simptomele persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si a tratamentului.
- La copii cu varsta sub 6 ani recomandam utilizarea formelor farmaceutice adecvate varstei (10- 15 mg/kg/la o administrare)”
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI