Potrivit Centrului german de cercetare pentru geofizică (GFZ), în Filipine a avut loc un cutremur de 6, 8 grade. Seismul s-a produs la o adâncime de 38 km, a precizat GFZ.

În urma cutremurului, sistemul american de alertă pentru tsunami a declarat că nu există niciun pericol de tsunami. De asemenea,  cu o zi în urmă, Mindanao a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea  7,5.

Un cutremur de 6, 8 grade a avut loc în Filipine

Un cutremur de 6, 8 grade a avut loc în Filipine

Panică într-un centru de conferințe

Vineri, pe data de 17 noiembrie, pe "inelul de foc" al Pacificului, în Filipine, a avut loc un seism puternic. Cutremurul a fost inișial estimat cu o magnitudine de peste 7 grade. Ulterior, el a fost revizuit la 6,7 grade. De asemenea, a creat panică în mai multe orașe din Filipine și posibile daune materiale.

Autorităţile locale au emis avertismente cu privire la potenţialele pagube materiale. Au apărut imagini din timpul seismului pe rețelele sociale:

Nu s-au emis avertizări de tsunami după cutremurul care a lovit provincia Sarangani, din principala insulă sudică Mindanao.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Seismul a avut loc la o adâncime de 78 de kilometri la ora 08.14 GMT, a anunțat USGS într-un comunicat preluat de AFP.

Keeshia Leyran: „Cred că a fost cel mai puternic cutremur pe care l-am experimentat vreodată” 

În acest context nu s-au raportat victime, dar cutremurul a fost resimțit pe o zonă largă a insulei muntoase.

Cred că a fost cel mai puternic cutremur pe care l-am experimentat vreodată”, a declarat pentru AFP Keeshia Leyran, în vârstă de 27 de ani, din orașul Davao, la aproximativ 200 de  kilometri de epicentru.

Leyran la o conferință în timp ce clădirea în care se afla a început să se resimtă cutremurul.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade, luni. Acesta a fost simțit în București, dar și în alte orașe din țară

"Oamenii din jurul meu au intrat în panică și alergau să iasă afară. Sunt sute de oameni aici la eveniment, așa că mi-a fost frică să fug și eu".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si