Pana acum, Vladut a strans peste 70 de medalii si diplome la concursuri judetene si nationale. Anul acesta, el a obtinut punctajul maxim la olimpiada nationala de matematica. Desi merita medalia de aur, Ministerul Educatiei l-a recompensat cu mentiune.

Profesoara lui de matematica, Ludmila Pop, explica de ce tanarul nu a fost recompensat pe masura meritelor sale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Este, pe undeva, o prevedere absurda in regulament. Au fost mai multi elevi cu punctaj maxim, iar regulamentul spune ca pentru departajare se tine cont de rezultatele obtinute la faza judeteana. Or, nu mi se pare tocmai corect, pentru ca lucrarile nu sunt evaluate de acelasi colectiv. Nu stiu daca 27 de puncte la Olt echivaleaza cu 27 la Mures sau mai stiu eu unde“, a spus profesoara, pentru adevarul.ro.

Insa bataia de joc a statului a mers mai departe. La olimpiada de informatica, unde Vladut a primit si acolo medalia de aur, a fost rasplatit de minister cu 51.6 lei. El a povestit ce l-a facut sa se decida ca nu vrea sa ramana in Romania.



„Premiul in bani pentru medalia de aur a fost, din partea ministerului, de 51,6 lei. Mi-au dat o bancnota de 50 de lei si patru monede de 50 de bani. Am ramas, astfel, dator ministerului cu 40 de bani. Cam asta este grija pe care o poarta institutiile statului celor care vor sa faca performanta“, spunea Vlad, constient de situatia din Romania.

Vlad isi vede viitorul afara, nicidecum aici: „După liceu cred că voi merge in străinătate, nu sunt facultăti de matematică sau informatică atat de bune in Romania.
Si probabil imi voi lua si părintii cu mine“
, spune acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si