Un bărbat din Suceava a pus un anunț inedit în mediul online. Individul a scos la vânzare o broască țestoasă dobrogeană. Anunțul cu pricina a ajuns și la oamenii legii, care au luat măsuri.

Bărbatul s-a trezit la ușă cu polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava și cu comisarii de la Garda de Mediu.

Citește și: Un polițist a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, într-un restaurant din Râmnicu Vâlcea. Ce promitea comisarul în schimbul banilor

broasca testoasa, garda de mediu, suceava

Țestoasa a fost luată de la bărbatul din Suceava. Ce se va întâmpla cu ea

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a găsit țestoasa în luna august, atunci când a fost în Constanța și a descoperit broasca în apropiere de autostradă. Omul le-a mai spus autorităților că a adus țestoasa acasă pentru a o salva, fără să știe că este specie protejată de lege.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Comercializarea și deținerea unei astfel de broaște este strict interzisă, având în vedere că ambele specii de țestoasă care trăiesc în România, țestoasa bănățeană și cea dobrogeană, sunt protejate de lege. În prezent mai există doar câteva mii de exemplare.

„Urmare a verificărilor și investigaților specifice, s-a constatat că o persoană fizică din municipiul Suceava deținea ilegal în captivitate un exemplar din specia Testudo graeca (țestoasă de uscat dobrogeană), cu intenția de a o comercializa.

Întrucât fapta sus-prezentată constituie INFRACȚIUNE, conform prevederilor OUG nr. 57/2007, reprezentanții IPJ Suceava – Biroul pentru Protecția Animalelor au procedat la sesizarea din oficiu, urmând a întocmi documentele specifice sesizării penale”, au transmis autoritățile.

După acțiunea polițiștilor și a Gărzii de Mediu țestoasa a fost luată de la sucevean. Vietatea a fost găsită într-o stare bună și a fost predată unei asociații de profil: Grupul Herpetologic Moldavica Iași. Broasca țestoasă urmează să fie reintegrată în habitatul natural.

Citește și: VIDEO Românca dispărută în Turcia a fost găsită! Unde au localizat-o autoritățile? Nimeni nu a știut, de fapt, ce ascundea femeia

broasca testoasa, garda de mediu, suceava


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si