Un fenomen uluitor a apărut pe cer la vizita Papei Francisc în Ungaria. "Se întâmplă o dată la 10 ani!"
Papa Francisc a sosit vineri dimineaţa în Ungaria pentru o vizită de trei zile în timpul căreia se întâlnește cu premierul Viktor Orban şi cu președinta Ungariei, Katalin Novak. Un fenomen misterios a apărut pe cer chiar în momentul sosirii Papei Francisc în țara vecină - o aură multicoloră în jurul Soarelui.
Author: Sorin Negru vineri 28 aprilie 2023 , 23:01
Suveranul pontif în vârstă de 86 de ani va petrece toate cele trei zile la Budapesta, din cauza sănătăţii sale fragile. Vizita sa în Ungaria, a doua după cea din septembrie 2021, vine la o lună după ce a fost spitalizat din cauza unei bronşite.
Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, i-a cerut vineri Papei Francisc, aflat în vizită la Budapesta, să lanseze un dialog între Ucraina şi Rusia care să pună capăt războiului între aceste două ţări, transmite presa internațională.
"Sfinte Părinte! Cetăţenii ungari, la fel ca milioane de oameni din întreaga lume, văd în dumneavoastră un om al păcii.
De la care sperăm să vorbească la Kiev şi Moscova, la Washington, Bruxelles, Budapesta şi tuturor celor fără care nu poate fi pace", a îndemnat preşedinta ungară, potrivit Agerpres.
Papa Francisc: Europa asistă în prezent la declinul visului de pace
Papa Francisc a deplâns faptul că Europa asistă în prezent la declinul visului de pace, în timp ce triumfă "soliştii războiului".
"În această etapă istorică, pericolele sunt numeroase. Dar, mă întreb, gândindu-mă de asemenea la martirizata Ucraină, unde sunt eforturile creatoare de pace?", a spus suveranul pontif în discursul ținut la sosirea în Ungaria.
“I come as a pilgrim and friend to Hungary, a country rich in history and culture."
Pope Francis expresses his closeness to the Hungarian people as he meets with the country's civil authorities and diplomatic corps.
În acest prim discurs al său în capitala ungară, Papa Francisc a formulat mai multe critici şi apeluri la adresa Europei, despre care a spus că pare să-şi fi pierdut misiunea paşnică aflată la originea sa, făcând referire la comunitatea europeană creată în perioada postbelică, Uniunea Europeană din ziua de azi.
"În perioada postbelică Europa a reprezentat, împreună cu Naţiunile Unite, marea speranţă cu obiectivul comun ca o legătură mai strânsă între naţiuni să prevină conflicte viitoare. Cu toate acestea, în lumea în care trăim, pasiunea pentru politica comunitară şi pentru multilateralism pare o frumoasă amintire a trecutului, pare că asistăm la un trist declin al visului inimos al păcii, în timp ce soliştii războiului se impun", şi-a exprimat regretul suveranul pontif în discursul susţinut într-o veche mănăstire care acum este sediu al guvernului ungar.
"Semn divin" la sosirea Papei în Ungaria
La puțin timp după ce suveranul pontif a coborât din avion și s-a îndreptat către Palatul Șandor, o aură luminoasă bine pronunțată a apărut în jurul Soarelui.
Oamenii prezenți în piața Palatului Șandor s-au grăbit să scoată telefoanele mobile și să filmeze cercul-curcubeu din jurul Soarelui.
Populația care a venit să-l vadă pe Suveranul Pontif a fost uluită să asiste la un fenomen meteorologic extrem de rar. Soarele a fost înconjurat de o aură și mulți s-au gândit că e vorba despre un semn divin.
Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat la Antena 3 CNN cum se produce acest fenomen, denumit popular "Coroana Soarelui":
"Este un fenomen optic care se produce în anumite condiții meteorologice. Este descris ca un cerc format în jurul soarelui, irizat uneori în culorile curcubeului. Interacțiunea dintre lumina solară și cristalele fine de gheață din atmosferă generează ceea ce numim halou solar.
Cristalele de gheață cu diferite forme creează acel cerc aparent în jurul soarelui. În funcție de irizațiile pe care le produce prin reflexia sau refracția luminii și datorită acestor cristale de de gheață prezente în nori la mare altitudine, îl numim, uneori, chiar "Coroana Soarelui", în termeni populari. Se formează mult mai rar în jurul Lunii, condițiile fiind favorabile, cu precădere, în jurul Soarelui.
Poate fi văzut cam o dată la un deceniu", a declarat Elena Mateescu.