Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un fermier din județul Buzău folosește șosete pentru a își apăra porumbul de ciori

Pentru a-şi proteja culturile, un bărbat din comuna buzoiană Smeeni a apelat la o metodă originală. Acesta și-a îmbrăcat cu șosete culturile de porumb. Soluția inedită pare să funcționeze.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este invazie de ciori şi grauri în județul Buzău. Păsările atacă culturile de porumb sau floarea-soarelui și lasă pagube uriașe. 

Păsările nu mai pot să găurească știuleții cu ciocul

Pentru a-şi salva cultura, un bărbat din Smeeni şi-a adunat toate şosetele din casă şi a îmbrăcat cu ele o parte din ştiuleţii de porumb.

Astfel, păsările nu mai pot să găurească ştiuleţii cu ciocul.

Citeste si: Un primar din Gorj îi îndeamnă pe locuitori să îi toarne pe cei care fură apă

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Bărbatul susţine că în ultimele săptămâni cultura sa era atacată sistematic de păsări. Acesta mai precizează că metoda sa inedită poate fi aplicată pe o suprafaţă mică de porumb.

Invazie de ciori în județul Brăila

În ultima perioadă, sute de hectare de culturi agricole au fost distruse de ciori. Păsările distrug totul în cale şi au compromis culturile de floarea soarelui. Fermierii sunt disperaţi şi cer despăgubiri de la stat.

AJVPS Brăila a primit de la Ministerul Mediului acceptul să împuște 1.419 ciori, din sutele de mii sau chiar milioanele de exemplare aflate pe raza celor 25 de fonduri de vânătoare gestionate pe raza județului Brăila. 

Citeste si: Aproape 90.000 de hectare din 19 județe sunt afectate de secetă

Situaţia este cunoscută şi de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, care recunosc, însă, că nu au ce face.

Până în urmă cu câțiva ani, combaterea ciorilor nu numai că nu era restricționată, ci era încurajată de statul român. Vânătorii autorizați primeau două cartușe gratis pentru fiecare exemplar de cioară împușcat, aceste păsări fiind considerate dăunători pentru culturile agricole.

În ultimul timp, însă, ciorile beneficiază de protecție, laolaltă cu alte specii de păsări.

Citeste si: Se anunță un nou val de scumpiri în România. Lista alimentelor care vor avea prețuri mai mari

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI