Close sidebar
Close sidebar

Un funcționar public din Argeș a fost prins în flagrant când oferea mită unui comisar de la Protecţia Consumatorului

Un funcționar public din județul Argeș a fost prins în flagrant pentru dare de mită unui comisar de la Protecția Consumatorului.

Ana-Maria Costea,

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un funcţionar public din judeţul Argeş a fost prins în flagrant când oferea mită unui comisar de la Protecţia Consumatorului pentru ca acesta să nu amendeze societatea reprezentată de soţia sa.

Citeste si: Doi polițiști sunt suspectați că au falsificat o testare cu aparatul etilotest

De ce a ales funcționarul public să ofere mită

„La data de 26.09.2022, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unui funcționar public din cadrul unei instituții de pe raza județului Argeș, imediat după ce acesta a remis bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită, unui angajat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, pentru a nu fi sancționată contravențional cu amendă societatea comercială

reprezentată de soția funcționarului și a nu-i fi aplicată măsura complementară de ridicare a unui aparat de cafea”, specifică DGA într-un comunicat de presă.

Citeste si: Zece șoferi din Maramureș au oferit șpagă pentru modificarea alcoolemiei din etilotest

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„În fapt, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a efectuat un control la un aparat de cafea deținut de o societate comercială, unde a constatat mai multe deficiențe și ca urmare, a înmânat o invitație reprezentantei societății comerciale pentru a se prezenta la sediul instituției publice, precizându-i că aparatul va fi ridicat.

Ulterior, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a fost contactat de către soțul reprezentatei societății comerciale, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor și să se întâlnească, lăsând să se înțeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul dat”, a mai adăugat DGA.

Cum a fost soluționat cazul

La data de 26.09.2022,

angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a formulat denunț la sediul Serviciului Județean Anticorupție  Argeș, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

După contestarea infracțiunii flagrante, funcționarul public a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru putea fi continuate cercetările sub aspectul infracțiunii de dare de mită. Procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de acesta.

Citeste si: Un polițist de la Penitenciarul Rahova a fost trimis în judecată după ce a ajutat un deținut să intre cu substanțe interzise

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI