Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, a fost principalul organizator al „vânătorii” celor considerați un pericol pentru Kremlin, potrivit The Independent.

Generalul rus a fost forțat recent să se retragă din rolul său de șef adjunct al Direcției Principale pentru Combaterea Extremismului.

Citește și: Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că are arma cu care s-a sinucis Hitler. "Iat-o! E încărcată" VIDEO

Era un departament înființat în 2008 care persecută protestatarii și monitorizează acțiunile opoziției pe rețelele de socializare.

Cum a fost găsit generalul demis de Putin

Generalul a fost găsit luni cu răni de pușcă în cap, la locuința sa din suburbia Golikovo, la nord-vest de Moscova.

Potrivit agenției de știri Tass, care a citat o sursă din serviciile de securitate, generalul și-ar fi luat viața.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Un an de război în Ucraina: Tot ce trebuie să știi despre invazia Rusiei

Makarov este cel mai recent caz dintr-o serie de decese considerate a fi sinucideri suspecte în rândul ofițerilor de rang înalt ale securității ruse, inclusiv generalul-maior Evgheni Lobaciov din serviciul FSB și generalul-maior Lev Sotskov, de la Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR).

Canalul independent Telegram VChK-OGPU a citat rude care spun că Makarov a devenit deprimat în urmă cu o lună după ce și-a pierdut postul și „nu și-a putut găsi un rost în

viața civilă”.

Canalul a publicat o poză cu Makarov acasă la el, cu o pușcă de vânătoare acționată cu gaz, cu care se spune că s-a împușcat în timp ce soția lui era și ea acasă.

Cine a fost generalul Makarov

Generalul Makarov a lucrat în instituții financiare din Moscova la începutul carierei sale, inclusiv Academia de Securitate Economică.

Apoi, a activat în Departamentul pentru Combaterea Crimei Organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înainte de a se muta la organismul anti-extremism cunoscut sub numele de Centrul „E”.

Autoritățile ruse folosesc termenul „extremist” pentru a descrie o serie de grupuri de opoziție – cum ar fi Fundația Anticorupție a criticului de la Kremlin Alexey Navalny – sau presa incomodă.

Mai multe astfel de ONG-uri au fost interzise și maltratate de oamenii lui Makarov pentru organizarea de proteste antiguvernamentale sau pentru diseminarea de informații considerate dăunătoare statului.

Kremlinul și-a întărit controlul asupra informațiilor din Rusia după invadarea Ucrainei, introducând reglementări stricte de cenzură care îi permit să controleze narațiunea despre așa-zisa „operațiune militară specială”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si