Grupul de prieteni s-au trezit într-una dintre cele mai improbabile situații când au trebuit să fie salvați din mijlocul oceanului după ce o balenă violentă le-a distrus petrecerea cu pizza.

Citește și: O mămică însărcinată în 5 luni, lovită mortal în cap de o piatră aruncată de un copil

Rick Rodriguez, în vârstă de 31 de ani, și alți trei prieteni navigau spre Polinezia Franceză, când imensa creatură marine le-a scufundat barca de 14 metri lungime.

Citește și: VIDEO. Momentul șocant în care o prezentatoare TV se prăbușește în timpul emisiunii LIVE

Întâlnirea bizară a avut loc exact în momentul în care echipajul se delecta cu pizza, Rodriguez dezvăluind că toți au fost luați prin surprindere de accidentul fatidic.

Au petrecut 10 ore pe o barcă pneumatică

Pentru tinerii navigatori, balena nu făcea parte din ecuație când s-au aventurat în larg, potrivit ladbible.com.

Grupul de prieteni a petrecut 10 ore întregi pe o barcă de salvare după accidentul bizar care a avut loc la începutul acestei luni (mai precis pe 13 martie).

Tinerii, după ce și-au pierdut barca de navigație

[Sursa foto: ladbible.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rodriguez se afla la aproape două săptămâni după o traversare de trei săptămâni și 3.500 de mile a Pacificului de Sud când a avut loc accidentul nefericit cu balena.

Nava, numită Raindancer, s-a lovit de uriașa balenă în timp ce naviga din Insulele Galapagos către Polinezia Franceză.

Așa arăta barca lui Rick Rodriguez:

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Rick Rodriguez (@ricki_rod)

Momentul terifiant când au fost loviți de balenă

Vorbind pentru The Washington Post, Rodriguez și-a amintit că pur și simplu se gândea la propriile lui treburile și tăia o nouă felie de pizza când totul a luat-o razna.

„A doua pizza tocmai ieșise din cuptor și am înmuiat o felie într-un dressing ranch”, a explicat el.

După ciocnirea neașteptată, Rodriguez a adăugat: „Jumătatea din spate a bărcii s-a ridicat violent în sus și la tribord”.

La doar câteva clipe după accident, alarmele au sunat pentru a-i avertiza pe cei patru prieteni că barca preia cantități periculoase de apă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După ce a trimis un mesaj SOS, grupul a adunat provizii și resurse care îi puteau ține în viață aproximativ o săptămână înainte de a se urca într-o mică barcă de salvare unde au stat câteva ore până când au fost salvați.

Salvatorii în cauză erau dintr-o barcă din apropiere numită Rolling Stones, condusă de marinarul Geoff Stone, care primise semnalele de tip SOS.

Rodriguez a declarat cât de norocos se simte după întregul naufragiu.

"Mă simt foarte norocos și recunoscător că am fost salvați atât de repede. Am fost în locul potrivit, la momentul potrivit pentru a fi preluați."

Barca s-a scufundat la 15 minute după ce a fost lovită de balenă 

Rodriguez a povestit pe Instagram cum s-a produs accidentul marin. El și-a început postarea scriind: „Au trecut 4 zile și încă nu-mi vine să cred că a plecat”, vorbind despre iubita sa navă Raindancer care nu a supraviețuit accidentului.

„Raindancer și-a luat ultima suflare la aproximativ 15 minute după ce a fost lovită”.
Tânărul de 32 de ani a continuat să spună că este „mândru” de modul în care echipajul a gestionat situația și le-a mulțumit „americanilor cu inimă bună” care i-au salvat.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Rick Rodriguez (@ricki_rod)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si