Close sidebar
Close sidebar

Un grup dintr-o miscare de extrema dreapta ia cu asalt sediul Ministerului german de Interne

Un grup de antijidisti autoproclamati a luat vineri cu asalt sediul Ministerului german al Justitiei, in urma lansarii unui proiect de lege impotriva discursului urii, insa politia a blocat asaltul, iar protestatarii au agitat bannere impotriva "politiei gandirii", relateaza Deutsche Welle.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un grup de 50 de membri ai Miscarii identitare a incercat sa patrunda cu forta in sediul ministerului, la Berlin, scrie presa locala.

Membri ai grupului au adus un camion inchiriat langa cladire. Vehiculul aproape ca a lovit un oficial.

Dupa aceea, unele persoane au luat o scara inalta de zece metri, au incercat sa se catere acoperisul ministerului si au aruncat cu material pirotehnic, a declarat un purtator de cuvant al politiei pentru Die Welt.

"Au adus un camion cu o scara mare pe el si au vrut sa intre in minister", a declarat un martor ocular pentru ziar.

Anterior, un demonstrant l-a indemnat pe ministrul Justitiei Heiko Maas sa demisioneze si la consolidarea frontierelor Uniunii Europene.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Un american va fi executat marți deși chiar cei care l-au acuzat de crimă susțin acum că este nevinovat- antena3.ro

Unii protestatari putrau haine asemanatoare uniformelor fostei politii populare din fosta Germanie de Est.

Martori au postat imagini de la protest pe retele de socializare.

Politia a oprit asaltul, iar liderul grupului a fost retinut.

Cateva ore mai tarziu, un grup de aproximativ 20 de persoane continua sa protesteze la minister, agitand un banner cu un mesaj care denunta interzicerea exprimarii opiniilor.

Maas a prezentat vineri dimineata, in Bundestag, un proiect de lege in lupta impotriva discursului urii pe Internet.

Textul obliga retelele de socializare sa elimine in mod mai consistent discursul urii.

Maas a fost vizat frecvent de grupuri de extrema dreapta din cauza pozitiei sale dure impotriva extremismului de dreapta.

Un grup de protestatari antinazisti s-a adunat peste drum.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI