Conform autorităților din Nebraska (SUA), un iPhone 14 a alertat singur autoritățile, după ce un accident grav a avut loc. O mașină s-a izbit de un copac, iar șase persoane care se aflau în autoturism au murit.

Citește si: Un tânăr a fost arestat după ce a lovit mortal cu mașina un alt bărbat

Nefericitul eveniment rutier, în care au pierit șase oameni, a fost detectat cu ajutorul unui smart phone.

Telefonul a apelat singur autoritățile după producerea accidentului cumplit.

Autoritățile au ajuns de urgență la fața locului

Weekendul trecut, cinci oameni cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani au murit pe loc, după ce mașina lor, Honda Accord, s-a izbit de un copac. Accidentul rutier a avut loc în localitatea Lincoln din statul american Nebraska. A șasea victimă este o femeie de 24 de ani care a suferit răni grave. Ulterior ea a murit la spital. Accidentul cumplit a fost detectat cu ajutorul noului iPhone 14, care a sunat singur la numărul de urgențe.

„Acesta este cel mai grav accident petrecut în Lincoln în ultima vreme”, a declarat adjunctul șefului de poliție Michon Morrow, potrivit New York Post.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citește si: El este Andrei, tânărul în vârstă de 22 de ani care a fost găsit mort în unitatea militară din Focșani. Ce ipoteză au polițiștii

Unul dintre pasagerii aflați în autoturism avea asupra sa noul iPhone 14, care poate detecta accidentele grave, apoi poate apela numărul unic de urgență și alerta contactele de urgență ale posesorului. Alarma a fost dată imediat prin intermediul tehnologiei.

De asemenea, până duminică după-amiază, anchetatorii nu au reușit să găsească niciun martor la accidentul cumplit.

Citește si: VIDEO- Incredibil! Un bărbat a fost lovit de ambulanță chiar pe linia de tramvai în București: "Păi și ce face? Intră cu 100 km în intersecție?"

„Ne va lua ceva timp pentru a stabili cauza acestui accident. Luăm în calcul toate posibilitățile, inclusiv alcoolul, viteza sau distragerea atenției”, a mai declarat polițistul.

Conform reprezentanților Apple, smartphone-ul iPhone 14 este dotat cu un accelerometru care poate sesiza cu acuratețe creșterile ori scăderile bruște de viteză. Astfel, telefonul poate sesiza autoritățile în caz de accident.

Citește si: El este șoferul ucis de un bolovan în Defileul Jiului. Bărbatul venise din Spania pentru o pomană, dar a ajuns la propria înmormântare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si