Cel mai scump soi de ardei iute din lume este cultivat in Romania, in apropiere de Timisoara de catre Adrian Orza,  fost viceprimar, actual consilier local independent din Timisoara. Un mare pasionat al agriculturii bio, Adrian Orza a obtinut deja primele rasaduri de ardei iuti din soiul Aji Charapita, considerat un sortiment extrem de valoros si spera ca va obtine o cultura sanatoasa.

Un kilogram de ardei iute

din soiul Aji Charipita poate sa coste intre 11.000 si 25.000 de dolari, iar timisoreanul spune ca a primit semintele valoroase de la o cunostinta plecata in America.

“L-am primit de la o cunostinta de peste ocean, o timisoreanca plecata de ceva ani in America si care stie despre pasiunea mea pentru soiuri vechi si ciudate. E prima data cand incerc. Am vazut ca au germinat foarte putine, semn ca sunt valoroase”, a spus Adrian Orza.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sortimentul de ardei iuti provine din Peru si de cativa ani a inceput sa fie cultivat si in Europa. Conditiile climaterice diferite reprezinta cea mai mare dificultate pe care trebuie sa o rezolve cei care doresc sa cultive Aji Charapita.

sursa: a1.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si