Laptele aproape a devenit un aliment de lux. Indiferent de marcă sau conținutul de grăsime, prețul unui litru de lapte a crescut simțitor față de anul trecut. În Capitală, un litru de lapte costă între 8,5 și 10 lei.

Prețul unei cutii de lapte a crescut cu până la 64%

Prețul unei cutii de lapte a crescut până la 64%, fiind considerată una dintre cele mai mari scumpiri la nivel european.

De altfel, țara noastră are parte de cea mai mare creștere pentru aceast produs. 

Citește și: VIDEO- Ouăle ajung produse de lux pe mesele românilor. În mai multe state, vorbim de o adevărată penurie de ouă

Crescătorii români de vaci au însă cea mai mică remunerație la nivelul Uniunii Europene.

Citește și: VIDEO- Analiză. Cât ne costă încălzirea în mai multe orașe din țară

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În cadrul unei ședințe realizate de Comisia pentru Agricultură, europarlamentarul Carmen Avram a prezentat situația cruntă pe care crescătorii de vaci trebuie să o confrunte. Conform europarlamentarului, crescătorii întâmpină mari dificultăți, iar fermele din România ajuns să se închidă pe capete.

Untul a devenit produs de lux

Prețul untului și al brânzei a explodat în ultimul an, iar cei care nu-și mai permit să le cumpere le fură. Drept dovadă, tot mai des le găsim la raft cu sistem de antifurt.

Citește și: VIDEO- Prețuri enorme la unt și brânză. Supermarketurile au început să pună sisteme antifurt pe astfel de produse

Untul a ajuns un produs lux, iar fiecare pachet este în sistem de antifurt. La fel și brânza sau cașcavalul. Vorbim despre 20 de lei, suma care a devenit mult prea mare pentru buzunarele românilor.

O imagine cu un pachet de unt introdus într-o cutie cu sistem antifurt surprinsă într-un supermarket din Cluj-Napoca s-a viralizat rapid. 

Citește și: VIDEO- Viața în România se scumpește în fiecare zi: alimentele sunt mai scumpe decât anul trecut

Un bărbat a publicat pe internet fotografia cu pachetul de unt, protejat de o capsulă antifurt, iar aceasta a stârnit revoltă pe rețelele de socializare. 

Într-un singur an, untul s-a scumpit cu 45%. De la 13 lei căt costa în ianuarie 2022, un pachet costă acum 19 lei. În ceea ce privește brânza, un kilogram e cu 10 lei mai mult față de anul trecut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si