Close sidebar
Close sidebar

Un mare actor de la Hollywood, cu origini românești, s-a stins din viață

Marele actor Michael Lerner, nominalizat la premiul Oscar pentru rolul secundar din filmul "Barton Fink" (1991) al fraților Coen, a decedat la vârsta de 81 de ani, informează USA Today. Actorul se născuse în 1941 la New York dintr-o familie de evrei plecați din România. 

Sorin Negru,

Michael Lerner a murit


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Michael Lerner, o legendă a Hollywood-ului despre care puțină lume știa că are origini româneşti, dobândise un nivel ridicat de notorietate după nominalizarea la Oscar în 1992 pentru rolul jucat în "Barton Fink", alături de John Tuturro. 

Citește și: Doliu în lumea muzicii. Celebrul chitarist al formației ABBA s-a stins din viață

Michael Lerner,  o figură familiară spectatorilor care mergeau la cinematograf în anii 1990, a jucat în producții precum "Newsies", "Black Check", "No Escape" şi "Celebrity".

El este cunoscut și din filme precum "Elf", "Godzilla", "X-Men: Days of Future Past" sau "Poștașul sună întotdeauna de două ori".

Cine a fost Michael Lerner  

Printre rolurile notabile ale lui Michael Lerner  se remarcă cele din filme precum "The Candidate",, "Eight Men Out" şi "Harlem Nights".

Citește și: VIDEO- S-a dezvăluit cauza morții celebrului rapper Coolio, cunoscut pentru melodia „Gangsta’s Paradise”

Michael Lerner a interpretat și roluri secundare în seriale precum "M*A*S*H", "The Rockford Files", "Starsky & Hutch", "Hill Street Blues".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Michael Lerner

Născut pe 22 iunie 1941 în Brooklyn, Michael Lerner a început să ia cursuri de actorie la American Conservatory Theater din San Francisco la sfârşitul anilor 1960.

Actorul american cu origini româno-evreieşti şi-a construit o carieră solidă de actor în anii 1970 şi 1980.

În rolul pentru care a fost nominalizat la Oscar, Michael Lerner l-a interpretat pe mogulul din industria cinematografică Jack Lipnick, şeful insistent al scenaristului Barton Fink, interpretat de John Turturro, iar rolul său a fost considerat un element principal ce a contribuit la tonul uneori tăios, alteori scandalos al filmului.

Michael Lerner

Interpretarea lui este considerată o piatră de hotar de către fanii înfocaţi ai fraţilor Coen. Ulterior, Michael Lerner a colaborat din nou cu Joel şi Ethan Coen la "A Serious Man" din 2009, o comedie existenţialistă în care a avut însă un rol mic.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

După intrarea în noul secol, Michael Lerner a continuat să joace cu regularitate şi s-a remarcat în pelicule precum comedia "Elf" (2003), filmul cu supereroi "X-Men: Days of Future Past" (2014) şi comedia cu accente dramatice "Ashby" (2015). 

Vestea morții lui Michael Lerner a fost dată de nepotul său, actorul Sam Lerner, printr-o postare pe Instagram. 

Potrivit postării lui Sam, Michael Lerner a murit sâmbătă, 8 aprilie 2023, dar deocamdată nu au fost dezvăluite alte detalii despre cauzele și contextul decesului.

Nepotul a împărtășit fotografii cu actorul veteran pe Instagram, cu legenda: „Am pierdut o legendă aseară. Este greu de exprimat în cuvinte cât de strălucit a fost unchiul meu Michael și cât de influent a fost pentru mine. Poveștile lui m-au inspirat întotdeauna și m-a făcut să mă îndrăgostesc de actorie.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI