Unul din cei mai mari actori romani, Alexandru Repan, a vorbit despre atmosfera din teatrele de astazi. „Sigur că nu mai am aceeaşi fervoare de la 20-30 de ani, dar nici nu am ajuns să fac teatru numai pentru leafă. Continui să am emoţii la fiecare premieră, ba chiar la fiecare spectacol. Ceea ce cred că spune mult... Nu sunt nici dezamăgit de ceea ce se întâmplă azi în teatru, dar nici nu mai sunt la fel de fericit ca înainte.

Atmosfera din teatru s-a schimbat. Generaţiile tinere de actori nu mai consideră teatrul a doua casă. Cabina, în care actorul îşi crea o viaţă intimă extraordinar de bogată şi în care petrecea, practic, o a doua viaţă, acum a dispărut, ca şi concept. Actorul tânăr nu mai vine cu câteva ore înainte de spectacol, cum veneam noi, şi nu mai are tabieturile care erau oficiate în cabină înainte şi după spectacol”, a dezvaluit Repan intr-un interviu pentru Formula AS.

„Aşa cum şi discuţiile cu colegii, care se petreceau tot în cabine, s-au risipit. Nimeni nu mai întreabă pe nimeni ce a fost bine sau ce a fost rău într-o repetiţie sau într-o reprezentaţie, nimeni nu mai cere sfaturi... Se împrăştie cu toţii care încotro, pe la treburile lor, încercând să-şi împlinească nenumăratele activităţi colaterale, care, în mare măsură, sunt justificate de goana după banii care să le asigure supravieţuirea.

Azi, banii sunt foarte puţini şi vin foarte greu, aşa cum se întâmplă şi în alte domenii intelectuale”, a mai spus Repan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„Aşa se face că, din păcate, ceea ce însemna odată "trupa de teatru" a pierit. Adunarea unor actori într-un teatru e din ce în ce mai aleatorie, ca atare şi prieteniile, foarte strânse, sau chiar amorurile au devenit foarte rare. Dar ei, tinerii, se simt bine şi-aşa. Eu resimt această pierdere, pentru că am un punct de reper, am trăit şi altceva. Deci, până la urmă, nici nu pot să spun dacă acum e mai bine sau mai rău decât înainte. Pur şi simplu, aşa stau lucrurile, iar acum e altfel. Doar altfel. Nu vreau să mă plâng şi nici să fiu nostalgic. Sentimentul de nostalgie mi-l permit doar legat de anii tinereţii”, a incheiat actorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si