Majoritatea oamenilor nu sunt suficient de speriați de războiul nuclear, spune matematicianul Eric Weinstein, pentru că suntem cu toții distrași de „telenovela” rapidă a vieții moderne.

Războiul din Ucraina a adus lumea mai aproape ca niciodată de războiul nuclear. Lucrurile sunt mai periculoase decât erau la criza rachetelor din Cuba, din 1962.

Citește și: Papa Francisc, avertisment cu privire la riscul unui război nuclear. "Azi e la fel ca în criza rachetelor din Cuba, în 1962"

Matematicianul și omul de afaceri Eric Weinstein crede că majoritatea oamenilor nu iau amenințarea suficient de în serios, în ciuda unui risc de până la 5% ca un conflict nuclear să izbucnească în prezent.

„Un lucru pe care l-am învățat este că, dacă șansele nu sunt peste 50%, un procent uriaș din populație crede că este puțin probabil”, a spus Weinstein. „Ei nu se raportează la realitate, ci la imaginația lor”, mai spune el.

Cine sunt cei cinci oameni obișnuiți care pot arunca lumea în aer

Matematicianul cu doctorat la Universitatea Harvard spune că lumea pe care o cunoaștem riscă să fie „anihilată de deciziile a cinci ființe umane relativ banale: Putin, Biden, Zelenski, Xi Jinping și Kim din Coreea de Nord”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: „Lumea nu poate vedea o altă Hiroshima”. O țară arabă avertizează că ar putea să obțină arma nucleară

Weinstein spune că umanitatea a ajuns la un punct de cotitură la mijlocul anilor 1950, când în câțiva ani am învățat cum să manipulăm secretele atomului și structura ADN-ului.

„Acele inovații i-au făcut pe oameni capabili de propria lor dispariție, pur și simplu jucându-se cu o putere pe care nu știm cum să o controleze.”

Trei dintre cei cinci oameni de care depinde viitorul umanității

"Oamenii sunt somnambuli"

Omul de știință timp este convins că oamenii nu simt riscuri majore cu privire la amenințarea anihilării nucleare.

Majoritatea oamenilor din zilele noastre s-au lăsat distrași de ritmul accelerat al vieții moderne, declară el.

„Nimeni nu acordă reală atenție acestui subiect. Suntem somnambuli care ne îndreptăm spre Armaghedon”, a explicat matematicianul american.

Matematicianul Eric Weinstein, avertisment pentru o omenire somnambulă

Matematicianul Eric Weinstein, avertisment pentru o omenire somnambulă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si