Un medic oncolog spune care sunt cele două lucruri pe care nu trebuie să le pui în coș la magazin. "Așa te păzești de cancer"
Un nutriționist oncolog atrage atenția asupra a două lucruri periculoase din alimentația zilnică a omului modern care ridică riscuri majore de sănătate. Dacă elimini sau reduci consumul acestor pericole alimentare, ai mari șanse ca maladiile oncologice să stea departe de tine.
Expertul în nutriție oncologică, Nichole Andrews, a îndemnat oamenii să-și reconsidere atent alimentația dacă vor să se pună de adăpost de cancer, "maladia secolului".
Medicul nutriționist a pus punctul pe i și a precizat ce lucruri trebuie să excluzi din coșul de cumpărături când mergi la supermarket.
Cele două cumpărături care trebuie evitate
Dieteticianul specializat în alimentația anti-cancer a avertizat că trebuie să renunți la două articole populare de pe lista de cumpărături dacă vrei să reduceți riscul de a te îmbolnăvi.
După cum știm cu toții, mâncarea este cel mai bun medicament- dar unele lucruri ar putea să ne otrăvească din interior spre exterior, potrivit lui Nichole.
Sfaturile pe care Nichole Andrews le-a oferit într-un videoclip viralizat pe Instagram sunt următoarele.
1) Carnea procesată trebuie eliminată din alimentație
Carnea procesată include șunca, cârnații, hot-dog-urile și carnea pregătită friptura de vită și curcanul, conform site-ului web al Centrului anti-Cancer MD Anderson al Universității din Texas.
Cercetările arată că consumul de carne procesată, cum ar fi slănină și mezeluri, vă poate crește șansele de a face cancer de stomac sau de colon, spun specialiștii.
Cercetătorii nu sunt foarte siguri de ce carnea procesată provoacă cancer, dar cred că ar putea fi cauzată de nitrații și temperaturile ridicate utilizate în procesare.
2) Alcoolul
Medicul american a dezvăluit că consumul de alcool este o cauză principală a cancerului, explicând în același timp că alcoolul „crește riscul de a avea șase tipuri diferite” de boală.
Într-un videoclip pe Instagram în care detaliază ce ar trebui și ce nu ar trebui să fie pus în căruciorul tău de cumpărături, dieticiana a avertizat că orice tip de alcool, inclusiv vinul roșu, îți poate crește riscul de îmbolnăvire.
Dieteticianul nutriționist este specializat în nutriție oncologică și ajută supraviețuitorii de cancer să lupte pentru refacerea sănătății, îmbunătățirea dietei și redefinirea stilului de viață pe parcursul recuperării.
"Indiferent de tipul de cancer sau de mediul în care lucrez cu clienții mei, pot să vă spun un lucru sigur: alegerile flexibile contează pentru toți supraviețuitorii de cancer- atât mental, cât și fizic", spune ea.
"De când mi-am început propria practică, am ajutat sute de supraviețuitori să controleze alimentația și să trăiască un stil de viață mai sănătos decât înainte de diagnosticul lor. De nenumărate ori, mi-am văzut clienții găsind libertatea de a ieși din nou la cină cu prietenii lor, de a se întoarce la sală cu forțe noi și de a găsi din nou energia de a se juca cu familia în parc", a dezvăluit Nicole.