Close sidebar
Close sidebar

Un medic pretinde că și-a întinerit corpul cu 20 de ani față de vârsta lui biologică. Care e secretul lui

Un medic pretinde că a reușit să-și întinerească organismul cu 20 de ani față de vârsta lui biologică. Care este secretul specialistului în nutriție și ce înseamnă dieta Pegan pe care el o propune oamenilor..

Sorin Negru,

Medicul Mark Hyman susține că organismul său e mai tânăr cu 20 de ani


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă ni s-ar oferi tuturor posibilitatea de a alege în ceea ce privește îmbătrânirea, probabil că majoritatea am alege să fim tineri pentru cât mai mult timp.

Citește și: Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit

Exact acest lucru s-ar fi realizat în cazul unui medic american care susține că a descoperit elixirul tinereții prin dieta sa.

Citește și: A ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit miraculos 25 de kilograme. "Am avut un motiv colosal"

Secretul său alimentar i-a făcut corpul cu 20 de ani mai tânăr decât este în realitate, susține medicul Mark Hyman.

Care e secretul medicului Mark Hyman

Medicul în vârstă de 63 de ani, din Massachusetts, este de părere că dacă mănânci corect, poți inversa procesul de îmbătrânire.

Potrivit ladbible.com, sfaturile și trucurile dr Mark Hyman nu au trecut delocc neobservate, câștigându-i peste 2,3 milioane de urmăritori doar pe Instagram.

Citește și: A ieșit în lenjerie intimă la cumpărături ca să le arate vecinilor că a slăbit miraculos. VIDEO

Autorul cărții anti-îmbătrânire Young Forever a spus că tipul de mâncare pe care îl consumi are cel mai mare efect anti-îmbătrânire asupra corpului tău.

Medicul a spus că a studiat intens efectele nutriției corecte și, pentru el, decizia de a adopta o dietă predominant cu alimente integrale l-a ajutat să ajungă în „cea mai bună sănătate posibilă”.

Secretul medicului Mark Hyman: 75% din alimentație, legume,verdețuri

Antrenamentul mușchilor are efect anti-îmbătrânire

Medicul urmează în mod specific o dietă Pegan și a dezvăluit în ce constă aceasta.

Pe de altă parte, când vine vorba de exerciții fizice, dr. Hyman a spus că trebuie să te concentrezi pe exerciții bazate pe forță dacă vrei să-ți păstrezi corpul cu 20 de ani mai tânăr.

Potrivit medicului, „conservarea și construirea mușchilor, precum și o condiție fixiccă perfectă sunt cheia pentru izvorul tinereții”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: 3 Suplimente bune care ajută la slăbit

Medicul recomandă în mod expres antrenamentul cu greutăți trei zile pe săptămână și a spus că va avea un impact profund nu numai asupra corpului, ci și asupra minții.

„Mișcarea ne întărește memoria și ne face mai inteligenți, mai fericiți și mai rezistenți. Studiile arată că exercițiile viguroase sunt un antidepresiv mai bun decât Prozac”, a spus el.

Care e secretul medicului Mark Hyman

Ce este dieta Pegan

Dieta Pegan este compusă în proporție de 75% din legume și fructe- cu un accent deosebit pe fructe de pădure și alimente fără amidon.

Acestea sunt alimente care au un nivel scăzut din ceea ce este cunoscut sub numele de indice glicemic, iar Healthline raportează că acestea pot include și cireșe, portocale, caise uscate, grapefruit, pere, mere, prune și piersici.

În propriile cuvinte ale medicului, „aproximativ trei sferturi din farfurie ar trebui să fie acoperite cu legume” și ar trebui să „țintiți spre culori intense”.

El i-a mai sfătuit pe urmăritorii săi să „încarce” surse sănătoase de grăsimi. „Alimentele întregi, cum ar fi nucile, semințele, uleiul de măsline, avocado, ouăle crescute la pășune și peștele gras sălbatic mic, cum ar fi sardinele, macroul, heringul, hamșa și somonul sălbatic conțin grăsimi sănătoase”, a spus el.

„Pentru gătit, utilizați ulei de măsline extravirgin (la foc mic sau fără căldură), ulei de avocado (pentru gătit la căldură mai mare) și ulei de nucă de cocos virgin organic.”

Doctorul a explicat apoi că ar trebui să mâncați constant nuci.

Când vine vorba de carne, el a spus că cheia este să nu o tratezi niciodată ca pe un fel principal, iar dacă gătești pe bază de plante, ar trebui să eviți carnea procesată, mezelurile și carnea cu aditivi.

Secretul mediului american, în propriile cuvinte

"În calitate de medic care practică medicina nutrițională și funcțională timp de 30 de ani pe pacienți reali, folosind alimente ca medicament, sunt uimit de diversitatea biologiei umane și de nevoia de a personaliza recomandările nutriționale.

Cu toate acestea, există câteva principii universale care pot ghida dieta potrivită pentru tine.
1. Concentrați-vă pe calitate.
2. Faceți din mâncare-ca-medicament principiul călăuzitor pentru tot ceea ce mâncați.
3.Personalizați-vă dieta pentru a se potrivi cu metabolismul, genetica și preferințele dv.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Am numit în glumă dieta pe care o recomand Dieta Pegan, luând peste picior războaiele dietei după ce am fost la o conferință cu un medic paleo și un cardiolog vegan care se luptau în argumente. Le-am spus: „Dacă tu ești vegan și tu ești paleo, atunci eu trebuie să fiu Pegan”.

După reflecție, mi-am dat seama că dietele paleo și cele vegane sunt identice, cu excepția ideii de unde să obținem proteine (animale sau cereale și fasole).

Dieta Pegan este un cadru incluziv, flexibil, care este construit pe principiile calității, mâncarea este medicament și personalizare. Este concepută pentru a avea o glicemie scăzută (sărac în amidon și zahăr), bogat în grăsimi bune, antiinflamator, detoxifiant, de echilibrare hormonală, de stimulare a energiei și de vindecare intestinală.

Mănâncă multe plante. Aproximativ trei sferturi din farfurie ar trebui să fie acoperite cu legume. Țintește-te spre culori profunde. Rămâneți cu legumele fără amidon. Dovleceii de iarnă și cartofii dulci sunt bine cu moderație. Alegeți organic și regenerativ atunci când este posibil. Utilizați ghidurile Dirty Dozen și Clean Fifteen ale grupului de lucru pentru mediu pentru a alege cele mai puțin contaminate fructe și legume și pentru a economisi bani.

Consumă fructe cu glicemie scăzută- acestea sunt cele mai bune, așa că rămâneți cu fructe de pădure, kiwi și pepene verde. Savurați fructe mai dulci doar ocazional, cum ar fi strugurii, pepenii galbeni și fructele cu indice glicemic mai mare. Mâncați întotdeauna fructele întregi și evitați sucurile de fructe.

Consumați alimente cu grăsimi sănătoase. Alimentele integrale, cum ar fi nucile, semințele, uleiul de măsline, avocado, ouăle crescute la pășune și peștele gras sălbatic mic, cum ar fi sardinele, macroul, heringul, hamsia și somonul sălbatic conțin grăsimi bune.

Pentru uleiuri, utilizați ulei de măsline extravirgin (la foc mic sau fără foc), ulei de avocado (pentru gătit la căldură mai mare) și ulei de nucă de cocos virgin organic.

Adăugați nuci și semințe. Ele ajută la pierderea în greutate, diabet și boli de inimă și oferă minerale, proteine, grăsimi bune, fibre și multe altele. Migdalele, nucile, nucile, alunele, nucile de macadam și dovleacul, cânepa, chiar și semințele de susan sunt toate grozave.

Gândiți-vă la carne și la produsele de origine animală ca la condimente-  nu ca la felul principal (care ar trebui să fie alcătuit din legume colorate). Porțiile trebuie să fie de mărimea palmei. Mâncărurile pe bază de plante sunt bune atâta timp cât proteinele provin din alimente întregi, nu din pulberi procesate, batoane sau carne falsă.

Cu toate acestea, pentru a obține proteine adecvate pentru sinteza musculară pe măsură ce îmbătrânești, va trebui să suplimentezi cu proteine animale și/sau suplimente de aminoacizi".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI