Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Un meteorit a căzut în Botoșani. Zgomotul puternic i-a speriat pe localnici

Într-o perioadă în care românii sunt cu nervii întinși la maximum, din cauza tensiunilor de la granițele de nord-vest ale României, orice zgomot puternic trezește panica. Un meteorit căzut în județul Botoșani i-a făcut pe localnici să se gândească la bombardamente de război.

Sorin Negru,

Meteorit pe cerul Moldovei 

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un meteoritul a străbătut joi noapte cerul Moldovei și a căzut, undeva, în județul Botoșani. Oamenii din mai multe comune din județ spun că au auzit un zgomot foarte puternic, potrivit presei locale.

Citeste si: Profeția ignorată: invazia Rusiei în Ucraina va declanșa Al Treilea Război Mondial

Echipamentele cu transmitere automată a evenimentelor cosmice, amplasate în cadrul Stațiunii din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Cercetări Fizico–Geografice și pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, au surprins, joi dimineață, un micrometeorit care a căzut, după calculele specialiștilor, în județul Botoșani, scrie ziarul  Evenimentul.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Misterul OZN-ului de la Brașov se adâncește

Potrivit sursei citate, în jurul orei 01:17, pentru prima dată de la instalare, echipamentele au surprins un micrometeorit pe cerul Moldovei, fapt care demonstrează că sistemul este activ.

Ce dimensiuni avea meteoritul căzut în Botoșani

„Corpul înregistrat nu a fost de dimensiuni mari- nu mai mult de 50 de grame, însă foarte probabil să fi fost observat de cetățeni, având o orientare către Valea Siretului. A fost observat de camerele de monitorizare ale Stațiunii UAIC de la Mădârjac, dar și de camerele de supraveghere a evenimentelor plasate în Suceava și Bârlad”,  a precizat pentru ziarul Evenimentul, conf. univ. dr. Ionuț Minea, managerul Stațiunii de Cercetări Fizico-Geografice și Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac.

Citeste si: VIDEO| Un obiect misterios care a apărut pe cer, două zile la rând, într-o comună din Braşov, a creat isterie printre localnici. Oamenii sunt convinşi că au văzut un OZN

Acesta a menționat faptul că, deși a ajuns la sol cu viteza unui glonț, micrometeoritul nu putea cauza daune foarte mari. Micrometeoritul a străbătut cerul Moldovei și a căzut, undeva, în județul Botoșani.

Unde a căzut meteoritul 

„În două, trei zile vom afla unde este, foarte probabil să fi căzut în județul Botoșani, însă arealul va fi cunoscut după ce specialiștii vor calcula traiectoria”,  a precizat conf. univ. dr. Ionuț Minea.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Din anul 2019, acordul de colaborare cu Institutul Astronomic Român a introdus Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin intermediul Stațiunii de Cercetare Mădârjac și a Facultății de Matematică, în rețeaua națională de monitorizare a meteoriților, Rețeaua M.O.R.O.I. – Meteorites Orbits Reconstruction by Optical Imaging.

În cadrul stațiunii funcționează un echipament modern de monitorizare a cerului (meteoriților) cu înregistrare și transmitere automată a evenimentelor cosmice înregistrate în partea centrală a Podișului Moldovei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI