Explicația oferită de oamenii de știință este că războinicii antici foloseau meteoriții pentru a avea un presupus avantaj în luptă.

S-ar putea ca extratereștrii să nu fi construit piramidele antice – dar oamenii antici se pare că au folosit "arme extraterestre".

Citește și: O femeie a fost lovită de un meteorit în timp ce își bea cafeaua pe verandă- FOTO

Cercetătorii au descoperit că un vârf de săgeată veche de 3.000 de ani găsit în Elveția era de fapt format din meteorit.

Descoperirea demonstrează că „armele extraterestre” nu sunt doar idei ciudate din filmele de ficțiune, ci aparțin și istoriei reale.

"Arma extraterestră", folosită de oameni în luptă

„Un singur obiect din fier meteoritic a fost identificat”, au scris autorii în studiu, care urmează să fie publicat în ediția din septembrie a revistei Journal of Archaeological Science. 

Deși instrumente umane compuse din roci spațiale au fost descoperite înainte, acestea sunt extrem de rare. Potrivit NY Post, este doar al treilea artefact bazat pe meteoriți care a fost descoperit în Europa Centrală și de Vest, potrivit arheologilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Proiectilul extraterestru, care datează din epoca bronzului (aprox. 800-900 î.Hr.), a fost unul dintre câteva vârfuri de săgeți descoperite de arheologi în secolul al XIX-lea la situl arheologic Mörigen, situat la Lacul Biel.

Situl arheologic a fost descoperit în 1843, după ce nivelul apei din Lacul Biel a scăzut. Așezarea datează din jurul anilor 900-800 î.Hr. și a fost locuită de oameni din cultura Urnfield, o cultură târzie a Epocii Bronzului din Europa Centrală.

Un meteorit vechi de 3000 de ani, găsit lângă un lac din Elveția, a fost folosit ca armă „extraterestră”

Un meteorit vechi de 3000 de ani, găsit lângă un lac din Elveția, a fost folosit ca armă „extraterestră”

Din păcate, au avut loc săpături de amatori, ducând la îndepărtarea unor artefacte din pozițiile inițiale și ajungând în colecții private. Pentru a păstra situl, guvernul din Berna a intervenit în 1873, interzicând săpăturile private și efectuând un studiu amănunțit condus de Edward Jenner și Edmund Fellberg.

Echipa a găsit dovezi ale clădirilor, podurilor și diferitelor artefacte din epoca bronzului.

Vârful de săgeată puternic ruginit era mic, măsurând doar 39,3 milimetri în lungime și doar o zecime de uncie (2,9 grame) în greutate.

Într-un studiu publicat în revista Science Directs, cercetătorii au folosit mai multe tehnici analitice, inclusiv spectrometria gamma, fluorescența cu raze X și analiza emisiei de raze X induse de muoni (MIXE) pentru a examina vârful săgeții.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Vârful săgeții a fost realizat în mare parte din fier și nichel, într-un amestec consistent cu o origine meteorică. De asemenea, analizele au arătat că vârful săgeții conținea un izotop radioactiv numit Aluminiu-26 (26Al), care se găsește în mod natural doar în obiectele extraterestre.

Ultima particulă nu apare în mod natural pe Pământ, deoarece se poate forma doar în vidul de gravitate zero al spațiului.

Compoziția chimică a vârfului de săgeată sugerează că materialul său provine din meteoritul Kaalijarv, care se fragmentase în jurul anului 1500 î.Hr. în Estonia. Acest sit din Estonia este situat în nordul Europei, pe coasta Mării Baltice, la aproape 1.600 de kilometri de așezarea din epoca bronzului de la Mörigen.

Craterul meteoritului Kaalijarv din Estonia

Craterul meteoritului Kaalijarv din Estonia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si