Conform statisticilor, la fiecare 10 ani, se produc cutremure cu magnitudinea de 6 (sau ușor peste), la fiecare 33 de ani se produc cutremure cu magnitudinea de 7, iar la fiecare 80 de ani, cutremure cu magnitudinea peste 7,5. Bineînțeles, acestea sunt doar statistici și nu ar trebui să te îngrijorezi și să te gândești când va veni următorul cutremur. Ce poți face în schimb este să fii pregătit pentru orice situație. 

Cum te pregătești pentru neprevăzut, mai exact pentru cutremur în acest caz? În primul rând, urmând sfaturile specialiștilor. În cazul unui cutremur cu magnitudinea mare, nu trebuie să intri în panică. Dacă ești acasă, adăpostește-te sub o masă rezistentă sau sub tocul ușii. Nu ieși în timpul cutremurului pe scări și nu lua liftul. După ce s-a încheiat cutremurul, dacă totul este în regulă, așteaptă câteva minute pentru ca nu cumva să urmeze vreo replică și abia apoi analizează dacă poți ieși în siguranță din casă. Ține minte că structura de rezistență a scărilor poate fi afectată în urma unui cutremur major. 

Foarte important este să ai la îndemână câteva obiecte care îți pot fi de mare ajutor în cazul unui cutremur și nu numai. Spre exemplu, de mare ajutor îți poate fi un radio portabil. Dacă este o calamitate naturală sau orice alt tip de incident, iar curentul electric nu funcționează, un radio portabil cu mai multe funcții te va ajuta să treci cu bine peste perioada dificilă, până primești ajutor. 

Cum te poate ajuta un astfel de aparat? În cazul unui cutremur major sau în cazul unui alt tip de dezastru fie natural, fie provocat, comunicațiile radio ar putea fi singurele care încă vor funcționa eficient. Firele de electricitate și cele de internet este foarte posibil să fie deteriorate. Cu ajutorul unui radio portabil, vei afla în timp util care este situația și ce trebuie să faci pentru a rămâne în siguranță. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Poți alege un Mini-Aparat cu Radio FM/ AM cu lanterna LED 1W, waterproof IPX3, Power Bank 2000 mAh, incarcare solara, dinam, USB, portabil, roșu, pe care să îl utilizezi în caz de urgență. Așa cum îi spune și denumirea, îndeplinește trei funcții: de radio AM/FM, de lanternă și de power bank. Poți seta frecvența radio manual sau poți să îl lași să caute posturile disponibile pentru a afla noutăți. Datorită antenei telescopice, semnalul va putea fi captat indiferent de unghi. 

Lanterna dispune de o luminozitate de 30Lumeri și se încarcă prin dinam, astfel că este o sursă inepuizabilă de lumină, ceea ce îți va fi de mare ajutor în cazul în care energie electrică nu va funcționa. 

Să nu uităm și funcția de power bank. Are o capacitate de 2000mAh și poate încărca diverse dispozitive cu ajutorul unui cablu USB: telefon, ventilator, tabletă și așa mai departe. Acest aparat poate fi alimentat în patru moduri: cu ajutorul panoului solar încorporat, prin încărcare mecanică utilizând dinamul, cu ajutorul unui cablu micro-USB, cu ajutorul unui acumulator Li-ion interschimbabil. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așadar, achiziționează cât mai curând un astfel de radio pentru liniștea ta și pentru a fi pregătit în caz de orice. 

Citește și: Cutremurul din 4 martie 1977. Cum s-a schimbat Bucureștiul și viața oamenilor, după acest seism


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si