Close sidebar
Close sidebar

Un nou atentat sinucigaș în Pakistan. Cel puțin 52 de morți și zeci de răniți

Cel puțin 52 de morți și peste 130 de răniți într-o explozie devastatoare care a avut loc vineri, 29 septembrie în Pakistan, potrivit relatărilor din presa internațională.

Sorin Negru,

Atentat sinucigaș în Pakistan

[Sursa foto: Dawn.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel puțin 52 de persoane au fost ucise și peste 130 au fost rănite, vineri, într-un atac sinucigaș la o adunare religioasă din Pakistan.

Atentatul a avut loc de sărbătoarea care marchează ziua de naștere a profetului Mahomed, potrivit Gulf Today.

Citește și: VIDEO. Atac armat în Rotterdam: trei persoane au murit

Explozia s-a produs în provincia Balochistan din Pakistan, au declarat oficialii din domeniul sănătății și poliția.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Niciun grup militant nu a revendicat până acum explozia devastatoare care vine pe fondul unui val de atacuri revendicate de grupări din vestul țării.

Atentat sinucigaș în Pakistan

„Atentatorul a detonat bomba în apropierea vehiculului superintendentului adjunct al poliției”, a declarat pentru Reuters inspectorul general adjunct al poliției, Munir Ahmed.

Acesta a adăugat că explozia a avut loc în apropierea unei moschei unde oamenii se adunau pentru o procesiune pentru a marca ziua de naștere a lui Mohamed.

Prim-ministrul pakistanez Anwaarul Haq Kakar a denunţat ferm explozia de la Mastung, afirmând că guvernul este hotărât să elimine terorismul din ţară, a informat Radio Pakistan.

La rândul său, președintele Arif Alvi și-a exprimat durerea și întristarea profundă pentru moartea oamenilor nevinovați și a cerut autorităților în cauză să le ofere cel mai bun tratament medical posibil răniților.

Ministrul interimar de Interne, Sarfraz Ahmed Bugti, a condamnat ferm explozia. Afirmând că „teroriștii nu au credință sau religie”, Bugti a afirmat că toate resursele au fost folosite în timpul operațiunii de salvare.

El a adăugat că niciun efort nu va fi cruțat în tratarea răniților și că elementele teroriste nu merită nicio concesie, informează Dawn.com.

Atentat sinucigaș în Pakistan

[Sursa foto: Twitter]

Știre în curs de actualizare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI