Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, într-un comunicat de presă că 11 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi luni din Fâşia Gaza şi au ajuns în Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.

Potrivit sursei citate, evacuările au fost posibile în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

Citește și: Joe Biden trimite armata SUA să creeze un nou port în Gaza, pentru ajutoarele umanitare

Români evacuați din Fâșia Gaza

Români evacuați din Fâșia Gaza

[Sursa foto: Arhiva]

Câți români au scăpat din Gaza de la începutul războiului

Cetățenii români evacuați au fost preluaţi de către echipa consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt, care i-a însoţit până la Cairo, de unde vor fi îmbarcaţi spre România, în perioada următoare.

Până în prezent, 313 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cel mai recent anunț privind evacuarea unui grup de români a fost făcut în decembrie 2023.

MAE român aminteşte că menţine contactul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a altor cetăţeni români şi membri de familie în cazul în care vor mai fi alte solicitări, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. 

În data de 18 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că un grup de 14 persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuati din Fâșia Gaza, au fost transportați

în România.

Citește și: Încă un ostatic cu dublă cetățenie, israeliană şi română, a decedat în Gaza. Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

Cele 14 persoane, cetățeni români și membri de familie, au ajuns sâmbătă, 16 decembrie 2023, pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. Au fost însoțite până la Cairo, de unde au fost îmbarcate spre România.

Peste 350 de români au scăpat din infernul din Gaza

Peste 350 de români au scăpat din infernul din Gaza

[Sursa foto: MAE.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si