Close sidebar
Close sidebar

Un nou incendiu "Maria Fire", în sudul Californiei, devastat de alte 12 incendii

Un nou incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în comitatul Ventura, în statul California, unde mii de pompieri luptă deja de mai multe zile împotriva a 12 incendii, relatează AFP.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 

"Maria Fire", care a izbucnit joi noaptea târziu, ameninţă două orăşele agricole, a antrenat evacuarea a peste 7.000 de persoane şi a devastat 2.000 de hectare, potrivit pompierilor din acest comitat situat în sudul statului, în regiunea Los Angeles.

În aceeaşi regiune, pompieri luptă împotriva altor două incendii- "Hillside Fire" la San Bernardino şi "46 Fire" în comitatul Riverside-, susţinuţi de importante mijloace aeriene.

Citeste si: Vremea 2 noiembrie 2019: Temperaturi neașteptat de calde sâmbătă

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Sărbătoare mare pentru credincioși la început de noiembrie: „Moșii de toamnă". Vezi care este rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru sufletele celor morți

Citeste si: Gestul neașteptat făcut de o mireasă: Și-a ridicat rochia și a șocat pe toată lumea

În multe cazuri, cartiere întregi au fost evacuate ca măsură preventivă, o strategie care a dat roade până în prezent, întrucât niciun mort nu a fost înregistrat, în pofida miilor de hectare şi zecilor de clădiri devorate de flăcări.

Sezonul incendiilor face ravagii cu regularitate în California, însă frecvenţa lor s-a intensificat sensibil în ultimii ani.

În acest stat a avut loc, în 2018, "Camp Fire", unul dintre incendiile cele mai sângeroase din istoria sa, soldat cu 86 de morţi şi zeci de mii de deplasaţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI