Mezenterul este o membrana situata in sistemul nostru digestiv, care leaga intestinul de peretii abdominali. Popular i se spune „prapur”. Se stie despre aceasta membrana de ani si ani, insa nu se cunoaste inca pe deplin functionarea ei. Aceasta noua clasificare a ei, ca organ, ar putea schimba multe lucruri in prevenirea si tratarea anumitor boli digestive si abdominale.
„Când intelegem functionarea unui organ, putem identifica dereglarile, bolile.
Noi am stabilit anatomia si structura sa. Urmatoarea etapa va fi functionarea”, explica profesorul J. Calvin Coffey. „Atunci când vom intelege si functionarea, se pot identifica dereglarile, maladiile. Asamblând totul, inseamna stiinta mezenterica, adica baza pentru o noua categorie stiintifica si medicala”, adauga profesorul.
Unii specialisti sunt de parere ca rolul mezenterului a fost subestimat in aparitia unor boli precum diabetul sau boala Crohn (o maladie inflamatorie cronica a sistemului digestiv) si in general a tuturor tulburarilor de metabolism. E un pas mic pentru oamenii de stiinta, sa fie oare un pas mare pentru pacienti?

Mezenterul este o membrana situata in sistemul nostru digestiv, care leaga intestinul de peretii abdominali. Popular i se spune „prapur”. Se stie despre aceasta membrana de ani si ani, insa nu se cunoaste inca pe deplin functionarea ei. Aceasta noua clasificare a ei, ca organ, ar putea schimba multe lucruri in prevenirea si tratarea anumitor boli digestive si abdominale, scrie Digi24.

„Când intelegem functionarea unui organ, putem identifica dereglarile, bolile. Noi am stabilit anatomia si structura sa. Urmatoarea etapa va fi functionarea”, explica profesorul J. Calvin Coffey. „Atunci când vom intelege si functionarea, se pot identifica dereglarile, maladiile. Asamblând totul, inseamna stiinta mezenterica, adica baza pentru o noua categorie stiintifica si medicala”, adauga profesorul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Unii specialisti sunt de parere ca rolul mezenterului a fost subestimat in aparitia unor boli precum diabetul sau boala Crohn (o maladie inflamatorie cronica a sistemului digestiv) si in general a tuturor tulburarilor de metabolism.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si