Evgheni Prigojin și-a pierdut viața într-un accident de avion, pe 23 august, la nord de Moscova. Acum, formațiunea pe care a înființat-o, compania militară rusă de mercenari Wagner Group, este în plină reorganizare.

Pavel Prigojin este noul conducător al formațiunii

Cel care conduce acum gruparea este chiar fiul lui Prigojin, Pavel Prigojin, anunță 59.RU, un post de știri local.

Totodată, este confirmată și informația că au început recrutările pentru noi luptători.

Pentru cei care aspiră la aceste posturi, au fost publicate informații pe conturile de socializare care promovează biroul din Perm al lui Wagner. Titlul postării este clar: ”Ne-am întors!”. Anunțul subliniază clar că cei care doresc contract cu gruparea trebuie să aibă un pașaport rusesc pentru a putea participa la operațiuni în afara țării. Mai sunt necesare date legate de familie și certificat de vaccinare.

Citește și: UPDATE- Liderul Wagner a fost înmormântat. Au fost luate măsuri drastice în legătură cu securitatea locului său de veci. Vladimir Putin nu a fost prezent la ceremonie

Gruparea Wagner

Gruparea Wagner

[Sursa foto: Twitter]

Soarta Grupului Wagner

Grupul Wagner a trecut printr-un moment decisiv, în luna iunie, după revolta de scurtă durată împotriva Kremlinului. Evgheni Prigojin, fostul lider, a fost exilat pentru că a condus marșul împotriva Moscovei.

El a murit într-un accident de avion la 23 august.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Accidentul de avion s-a petrecut la două luni de la organizarea unei mari revolte care a fost văzută ca cea mai mare provocare la adresa președintelui Vladimir Putin de când acesta este la putere, din 1999.

Avionul privat al lui Prigojin, Embraer Legacy 600, s-a prăbușit la nord de Moscova. În el se aflau alți doi oameni importanți din grupare, patru bodyguarzi și trei membri ai echipajului.

Citește și: VIDEO- Moartea bucătarului lui Putin. Alături de Prigojin, în prăbușirea avionului, a murit și Dimitri Utchin, numărul doi din Wagner

Gruparea militară Wagner

Gruparea militară Wagner

[Sursa foto: Twitter]

Ce se va întâmpla cu Gruparea Wagner?

Pavel Prigojin are doar 25 de ani și este principalul moștenitor. În ultima vreme, apăruseră mai multe informații că este cel care va conduce în continuare Grupul militar Wagner.

Potrivit unor surse, negocierile dintre Pavel Prigojin și Garda Națională au presupus păstrarea numelui organizației, a simbolurilor, a ideologiei, a comandanților și a conducerii.

Grupul Wagner ar urma să devină o subdiviziune a Gărzii Naționale a Rusiei, care răspunde direct ordinelor lui Vladimir Putin. Ei au început deja recrutările pentru luptători.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si